Saban B. en relatie Holleeder runnen discotheek ‘Escape’

Servet YDe in Turkije opgespoorde vrouwenhandelaar Saban Baran blijkt nauwe banden te hebben met Servet Y., een relatie van Willem Holleeder.

Servet Y. is ook voortvluchtig en ontsnapte op dezelfde manier als Saban B. Hij vroeg bij de rechter verlof voor de begrafenis van een familielid, en keerde nooit meer terug. Saban Baran kreeg van het gerechtshof verlof voor bezoek aan zijn in de cel verwekte kind, en nam daarop de benen.

Discotheek heet Escape

De uiterst gewelddadige pooier blijkt inmiddels een discotheek te leiden in het Turkse Antalya. Volgens bronnen binnen politie en justitie is Holleeder-medeverdachte Servet Y. een van de mede-investeerders in die club. Justitie liet gisteren niet te weten waar Baran precies is. Het OM heeft al wel onderzoek gedaan in Turkije, maar dat leverde te weinig op. De ontsnapten hebben de discotheek, heel toepasselijk, Escape genoemd.

Afpersing

Y. moest in het Holleederproces terechtstaan voor de afpersing van zakenman John Wijsmuller, die hij samen met Holleeder zou hebben belaagd. Toen justitie de afpersing tegen Wijsmuller niet kon bewijzen, werd de zaak geseponeerd. De Tweede Kamer is verbijsterd dat Baran zijn gang kan gaan. Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, Justitie) moet binnenkort in een spoeddebat uitleg geven.

Bron: Elsevier

Lees ook:Saban B. bedreigde journalisten in discotheek (video)
Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:Saban B. weer op vrije voeten
Lees ook:Saban B. runt discotheek in Turkije
Lees ook:Saban B. eindelijk opgepakt in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>