Sinterklaas is geen Turk maar een Griek

Dat de ‘echte’ Sinterklaas niet uit Spanje komt maar uit Turkije, weet je misschien wel. Maar om nou te zeggen dat de Sint een Turk was? Eigenlijk is dat niet helemaal waar. Want in de tijd dat Sint Nicolaas in Patara leefde (vlakbij de bekende badplaats Antalya), was dit gebied destijds nog onderdeel van het Romeinse Rijk.

Botten van Sint Nicolaas gestolen uit Turkije

Sint Nicolaas werd begraven in Myra (Turkije), het plaatsje waar hij bisschop was. In 1087 werden zijn botten door Italianen ‘gestolen’ en meegenomen naar het Italiaanse Bari. In 1997 vroeg Turkije aan Italië om teruggave van de botten van Sint Nicolaas. Dat is echter nooit gebeurd.

Het nieuwe Nederlandse initiatief HolyStuff vertelt meer over de echte Sinterklaas in een leuk en leerzaam filmpje.

Lees ook:Turkije wil resten Sinterklaas terug
Lees ook:De echte Sinterklaas had geen Zwarte Piet
Lees ook:Italië geeft resten Sint Nicolaas niet aan Turkije
Lees ook:Spanje? Sinterklaas komt uit Turkije
Lees ook:Het eerste Sinterklaashuwelijk in Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sinterklaas is geen Turk maar een Griek

  1. hentialover2000

    fap worth

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>