Leuk voor kinderen in de zomervakantie: Kuşadası en omgeving

Kuşadası aan de Egeïsche Kust

Kuşadası is één van mijn favoriete bestemmingen in Turkije. Het is een typische Turkse badplaats, maar wat Kuşadası vooral heel aantrekkelijk maakt zijn de omliggende plaatsjes in de buurt. De hele regio rondom Kuşadası is interessant. Zeker voor natuurliefhebbers én voor mensen met interesse in cultuur en geschiedenis. En niet alleen voor volwassenen. Ook voor kinderen is het een leuke vakantiebestemming.

Kuşadası ligt aan de Egeïsche Kust en betekent letterlijk ‘Vogeleiland’, dit eilandje is ook te bezoeken. Ik kwam zo’n twaalf jaar geleden voor het eerst in Kuşadası en kom er nog steeds regelmatig. Het klimaat is er erg prettig, hoewel het er in de zomer natuurlijk behoorlijk warm kan zijn is het er wel minder warm dan in plaatsen als Antalya of Marmaris.

Heb je kinderen en ben je van plan deze zomer richting Kuşadası af te reizen? Er is genoeg voor ze te doen.

Strand, zee en watersport

Ten eerste heb je overal strand om je heen in en rondom Kuşadası. Long Beach is een geschikt strand voor kinderen omdat je hier langzaam de zee inloopt. Ook Silver Sand Beach (richting Davutlar) is een erg leuk strand, waar je ook allerlei watersportactiviteiten hebt, zoals jetski’s en natuurlijk ‘de banaan’. De beste manier om naar de strand te komen is met een dolmuş (klein busje, waar je contant betaald aan de chauffeur).

Waterparken en glijbanen

Veel grote all-inclusive hotels hebben vaak een aantal verschillende zwembaden en soms ook een waterpark vol met allerlei spannende glijbanen, zoals hotel Aqua Fantasy. Adaland heeft geen hotel, maar wel een groot waterpark.

Efeze: terug in de tijd van de Grieken

Boeiend voor volwassenen, maar ook voor kinderen die interesse hebben in geschiedenis: de oude Romeinse stad Efeze. Deze ‘stad’ in het historische plaatsje Selçuk staat vol met ruïnes. In Efeze vind je één van de grootste opgravingen uit de Griekse Oudheid. Je hebt er een groot amfitheater en je kunt zien hoe de mensen vroeger (samen) naar de wc gingen. Probeer zo vroeg mogelijk naar Efeze te gaan, overdag kan het er erg warm zijn.

Turkije visum ook voor kinderen

Iedereen die op vakantie gaat naar Turkije moet een visum aanvragen, dit geldt ook voor baby’s en kinderen. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen over hun eigen reisdocument beschikken en kunnen zij niet langer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Kinderen moeten reizen op een eigen ID-kaart of paspoort en moeten dus ook een eigen visum voor Turkije op zak hebben. Wil je een visum voor Turkije aanvragen? Dat kan snel en gemakkelijk via OnlineVisum-Turkije.nl. Zij zullen er voor zorgen dat je aanvraag binnen 24 uur wordt verwerkt, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt.

Lees ook:Kinderen hebben ook een e-visum voor Turkije nodig
Lees ook:Naar Turkije in de crocusvakantie
Lees ook:Goedkoop e-visum Turkije is 180 dagen geldig
Lees ook:P-reizen genomineerd voor Vakantiebeurs Award
Lees ook:Waarom hebben Duitsers geen visum nodig voor Turkije?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leuk voor kinderen in de zomervakantie: Kuşadası en omgeving

  1. Thomas

    Wist u dat u voor een reis naar Kuşadası ook een visum Turkije nodig heeft? Bij http://www.turkijevisumaanvragen.nl kunt u voor €21,90 online een visum Turkije aanvragen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>