Turkije blokkeert Facebook, Twitter en YouTube

Het is eigenlijk niets bijzonders voor de Turken: een social media blokkade opgelegd door de overheid. Vandaag was (is) het weer zo’n dag, veel Turken konden sinds vanmiddag niet meer op Facebook, Twitter en Youtube. Vooral Youtube lag er bij veel mensen uit.

De reden voor de blokkade heeft alles te maken met een foto van openbaar aanklager Mehmet Selim Kiraz die op verschillende sites was geplaatst. De man kwam op 31 maart om bij een gijzeling. De linkse beweging DHKP-C zat achter de gijzeling. Blijkbaar mocht niemand deze foto zien en daarom besloot de regering maar gelijk alle sites plat te leggen.

Social media blokkade lukt niet overal

Veel mensen konden vandaag dus niet op Facebook of tweets versturen, maar er zijn gelukkig veel omwegen (VPN) waardoor je alsnog op websites kunt komen.

Niet iedereen heeft trouwens last van de blokkade. Ik kan gelukkig nog steeds op alle sites komen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de (Turkse) providers, sommige laten gelijk alles blokkeren en andere laten het dus blijkbaar achterwege.

Woon je in Turkije en kun je wel of niet op Facebook, Twitter en Youtube komen? Laat het even weten..

Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Blokkade Twitter in Turkije blijft
Lees ook:Turken beperkt in googlen
Lees ook:Twitter terug in Turkije
Lees ook:Turkse media rampzalig, social media grootste nieuwsbron

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>