Gezinsvakantie Turkije: wat je zeker mag verwachten

turkije1Turkije is een prachtig land dat al sinds jaar en dag ontzettend veel toeristen trekt. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: de combinatie zon, zee, strand, cultuur en de geweldige faciliteiten ter plaatse zijn moeilijk te negeren. Desondanks is het zo dat nog altijd veel mensen hun weg niet richting de poort naar het oosten gevonden hebben. Jammer is dat want de mogelijkheden zijn eindeloos. Waarom zou je het toch moeten overwegen? Vind hieronder onze 5 redenen.

Geschikt voor elk budget

Het is onmogelijk om een profiel op te stellen van de gemiddelde vakantieganger richting Turkije. Er zijn jongeren die een knus appartementje boeken, ouderen die een vijfsterren hotel met all inclusive formule frequenteren, koppels die het lekker rustig houden en families die gewoon een zwembad willen. In Turkije is er dan ook echt voor elk wat wils iets te vinden. Wat het budget ook is waarmee je werkt: naar Turkije kan je op reis. Een gouden tip: hou in januari goed de vroegboekkortingen in het oog. Deze kunnen zo hoog oplopen dat je zelfs in het hoogseizoen voor geen geld de reis van je leven kunt maken.

All inclusive

Turkije is een land van all inclusive hotels. Dat biedt ook als gezin het geweldige voordeel aan dat je je nu eens echt nergens zorgen over hoeft te maken. Dat nergens zorgen over maken? Dat kan je bovendien nog eens doen in de exacte formule waar jij je het beste bij voelt. Zo zijn er all inclusive programma’s waarbij elke maaltijd een buffet is, programma’s die beperkt zijn tot de avond of programma’s die 24 uur door blijven lopen. Je kiest wat jij wilt voor jou en je gezin en bovendien weet je zo exact en op voorhand wat het budget voor eten en drinken zal zijn.

Alanya

De gastvrijheid

De Turkse bevolking staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Een gastvrijheid die je ook gewoon op hotel kunt beleven: de uitstekende service van het lokale personeel staat 24 uur per dag voor je klaar. Kom je buiten het hotel? Dan valt het pas op hoe verwelkomend dit land is. Ga je winkelen? Dan is de kans groot dat er een glas Turkse thee plots voor je neus staat. De Turkse thee is een stuk sterker dan wij gewoon zijn van thee en wordt in kleine tulpvormige glaasjes geserveerd. Als toeristen krijg je vaak appelthee voorgeschoteld. Die tulpvormige glaasjes zijn overigens in zo goed als alle kleuren te koop: een leuke tip als souvenir!

Leuk voor de kinderen

Belangrijk tijdens een gezinsvakantie is dat het hele gezin het naar hun zin heeft. Voor kinderen is er dan ook niets leuker dan kunnen spelen en nieuwe vrienden maken. Daarvoor zit je in Turkije perfect: elk hotel heeft wel een eigen animatieteam dat de hele dag door activiteiten organiseert voor de kleintjes. Vergeet daarbij ook de miniclub niet, de aparte kinderzwembaden, vele glijbanen, waterparken en zelfs heuse pretparken die Turkije rijk is! En als de avond valt? Dan is het tijd voor plezier met het hele gezien tijdens één van de spectaculaire shows.

De cultuur en de natuur

Je gaat natuurlijk niet enkel op vakantie naar Turkije om in het hotel opgesloten te zitten. Turkije is dan ook een prachtig land. Om maar enkele aanraders op te noemen: het fenomenale Taurusgebergte, de bergen bij Marmaris en het schiereiland Bodrum. Wat je in elke stad kunt doen? Winkelen in de charmante bazaars, de moskee bezoeken, de jeep door de bergen nemen of op een charmant bootje door de natuur trekken. Een overweldigende natuur overigens met dank aan de zon die hier zo goed als altijd schijnt. Ben je op zoek naar een heerlijke zonvakantie om met het hele gezin naartoe te trekken? Dan is Turkije een topidee.

Geen reacties // Reageer