Must see: ‘Bloedbroeders’ een serie over de Armeense ‘genocide’

Iedereen die ook maar iets met Turkije en/of geschiedenis heeft moet kijken naar Bloedbroeders, een zesdelige serie op NPO 2. En al heb je met beide onderwerpen niks, dan nog is het een zeer interessante serie.

Een Turk en een Armeniër samen op reis

De Turks-Nederlandse journalist Sinan Can gaat samen met zijn vriend Ara Halici, een Armeens-Nederlandse musical-acteur, op zoek naar de waarheid achter de massamoord op de Armeniërs, die dit jaar alweer precies 100 jaar geleden plaatsvond.

Sinan en Ara reizen dwars door Turkije om uiteindelijk in Armenië uit te komen. Ze beginnen in Istanbul en eindigen in Jerevan, de hoofdstad van Armenië.

Was het wel of geen geniocide?

Is de moord op de Armeniërs een ‘genocide’? Veel Turken willen het woord niet eens uitspreken, terwijl veel Armeniërs ervan overtuigd zijn dat de Turken meer dan 800.000 mensen hebben afgeslacht. Voor Sinan en Ara is het ontzettend moeilijk wat wel en niet te geloven en tijdens hun reis en de ontmoetingen met mensen wordt hun vriendschap daarom erg op de proef gesteld.

Kijk deze docu! Bloedbroeders is begonnen op 22 maart, dus mocht je de eerste afleveringen hebben gemist kijk ze dan terug op NPO.nl. Elke zondagavond te zien om 20.15 op NPO 2.

Sinan en Ara waren laatst te gast bij Pauw.

Lees ook:Armenië en Turkije bereiken akkoord
Lees ook:Kijktip: ‘Langs de grenzen van Turkije’
Lees ook:Turkse serie ‘Muhteşem Yüzyıl’ bekeken door 200 miljoen mensen
Lees ook:Turkse tv-serie krikt zelfvertrouwen Kosovaren op
Lees ook:Turkije schrapt scènes uit tv-serie na kritiek Israël

1 Reacties // Reageer

One thought on “Must see: ‘Bloedbroeders’ een serie over de Armeense ‘genocide’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>