Emel Pension: dé plek voor een sfeervolle vakantie in Turkije

Lekker lezen in de tuin van Emel in het bijzijn van familie gans

Emel Pension in Güzelcamlı

De meeste mensen die naar Turkije op vakantie gaan kiezen voor een verblijf in een (groot) all-inclusive hotel waar je alle luxe hebt en omringd wordt door tientallen glijbanen. Zo’n vakantie kan best fijn zijn, maar wat dit soort hotels missen is sfeer. De fijne rustgevende sfeer die eigenlijk gewoon altijd onderdeel moet zijn van een vakantie.

Die sfeer vind je wel bij het Emel Pension. Een klein pension aan de westkust van Turkije, in het plaatsje Güzelcamlı waar de schapenherders door de straten lopen en je soms op moet passen voor overstekende schildpadden.

Gezamenlijk dineren en natafelen

In het pension, dat gerund wordt de Nederlandse Evelyn en de Turkse Metin, hangt altijd een zeer gemoedelijke en huiselijke sfeer. Niks geen onpersoonlijke polsbandjes, iedereen die in Emel logeert streept zelf zijn of haar genuttigde wijntjes en kopjes koffie af op een groot vel papier.

En zowel het ontbijt als het diner eet je met de rest van de gasten aan een lange tafel. Gezellig natafelen komt vaak genoeg voor, een ideaal moment om de plannen voor de volgende dag door te nemen. Want er is van alles te doen in de omgeving. Je kunt uitgaan in het leuke maar toeristische Kuşadası, of terug gaan in de tijd in de Romeinse stad Efeze in het historische plaatsje Selçuk.

De achtertuin van Milli Park

Over de inrichting van de kamers en de rest van het pension is goed nagedacht, alles ziet er verzorgd uit, de kleuren zijn fris en zomers en ik elk hoekje staat of hangt iets uit de omgeving, zoals het schild van een schildpad. De grote tuin van Emel is misschien wel het mooiste van het pension. Omgeven door bloemen en planten en vergezeld met allerlei dieren ‘uit de buurt’. Als de avond is gevallen moet je er niet vreemd van opkijken als je een wild zwijn tegenkomt. Die wonen in het naastgelegen Milli Park.

Zie je een vakantie in het Emel Pension wel zitten? Ga dan naar de website.

 

Lees ook:Emel Pension: een paradijsje aan de Turkse westkust
Lees ook:Olijfolie uit eigen gaard bij het Emel Pension in het Turkse Güzelcamlı
Lees ook:Trabzon maakt houten auto
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen
Lees ook:Gezi Park in Istanbul..een jaar later nog steeds ‘oorlog’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>