Waar zijn de kapsters in Turkije?!

In Nederland zijn vrouwen oververtegenwoordigd in kapsalons en op kappersvakscholen. In Turkije zijn vrouwelijke kappers juist schaars. Een kapper is bijna altijd een man.

In Turkije heb je gescheiden kapsalons: één voor mannen en één voor vrouwen. Mannen die een knipbeurt ondergaan worden (als zij dat willen) ook geschoren of gemasseerd. Elke neus of oorhaartje wordt dan netjes weggeknipt. Dat er in zo’n kapperszaak  mannen werken die mannen knippen en scheren is nog vrij logisch, maar wel vreemd is dat er (bijna) altijd mannelijke kappers in een kapsalon voor vrouwen werken. Waarom dit zo is? Na een klein onderzoek gedaan te hebben blijkt het allemaal met pure jaloezie te maken hebben onder vrouwen.

”Een vrouw verknipt mijn haar”

Turkse vrouwen zijn over het algemeen vrij jaloers op elkaar. Een groot aantal Turkse vrouwen geeft toe liever door een man geknipt te worden dan door een vrouw. Vrouwen vertrouwen een vrouw die hun haar knipt niet. ”Ze kan jaloers op mijn haar zijn en het daarom verknippen” of ”Mannen hebben deze jaloerse gevoelens niet en knippen een vrouw naar hun wens”, zijn opmerkelijke uitspraken gedaan door Turkse vrouwen. Deze jaloerse gevoelens lijken dus erg ver te gaan…

Waar zijn de kapsters?

Zijn er dan helemaal geen vrouwelijke knipsters in Turkije? Natuurlijk bestaan ze, maar je ziet ze niet vaak. Als ik langs een kapperszaak loop kijk ik altijd even naar binnen en zie dan vaak een jongen of een man een vrouw knippen. Wel zijn er meisjes of vrouwen aanwezig in een kapsalon die wenkbrauwen epileren en gezichtmaskertjes opdoen.

Zie jij wel eens kapsters in een Turkse kapperszaak? Word je liever door een man of vrouw geknipt? Ik hoor het graag!

Let op: Reacties met gescheld of beledigingen worden direct verwijderd.  

Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Op je 38ste met pensioen in Turkije
Lees ook:Vooroordelen over Turkse vrouwen
Lees ook:Vrouwen willen meer vrijheden voor het dragen van hoofddoek
Lees ook:Geen mannen toegestaan in Turkse zuivelfabriek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waar zijn de kapsters in Turkije?!

  1. Marta

    Ik woon in Kas, klein plaatsje aan de zee aan de Griekse kant van Turkye, er zijn veel kapsalons, met kapsters!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>