Saban B. weer op vrije voeten

Saban B. met liefjeSaban Baran kan zijn smerige zaakjes weer voortzetten. In Turkije is hij namelijk op vrije voeten gesteld. De vrouwenhandelaar ontsnapte vorig jaar in Nederland en vluchtte toen naar Turkije.

Dat heeft misdaadjournalist John van den Heuvel dinsdag gezegd in RTL Boulevard. Baran werd na zijn ontsnapping in Turkije opgepakt en vastgezet op basis van verdenking van het witwassen van drugsgeld en van afpersing.

Maar tijdens een zogenoemde pro-formazitting in de Turkse stad Antalya besloot de rechter dat Baran na het betalen van 16.000 euro weer een vrij man is. Het enige wat van de crimineel wordt verwacht is dat hij zich om de twee weken meldt en zijn paspoort achterlaat.

Volgens Van den Heuvel, misdaadjournalist van De Telegraaf, is justitie in Nederland niet blij met deze ontwikkelingen. Goh.

Baran is in Nederland tot 7,5 jaar celstraf veroordeeld voor vrouwenhandel, die gepaard ging met veel geweld. Tientallen vrouwen werden in de prostitutie gedwongen in Alkmaar en op de Wallen in Amsterdam.

Baran onsnapte september vorig jaar tijdens een verlof om zijn pasgeboren kind te bezoeken.

Bron: Elsevier

Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:Straf Saban Baran steeds hoger
Lees ook:Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul
Lees ook:Saban B. eindelijk opgepakt in Turkije
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>