Saban B. runt discotheek in Turkije

saban-bTelegraaf-verslaggever Bert Huisjes en collega John van den Heuvel slaagden erin Saban B. op te sporen in Antalya. De voortvluchtige vrouwenhandelaar blijkt een discotheek te runnen in Antalya.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) kan echter niet bevestigen dat B. in Antalya verblijft. “Wij weten niet waar B. zit. Wel houden we er rekening mee dat hij in Turkije of ergens anders in het buitenland verblijft”. Volgens de zegsman is het niet mogelijk om B. naar Nederland te krijgen, als hij zich in zijn vaderland ophoudt. Turkije levert namelijk geen eigen onderdanen uit.

”Dat is wrang en zuur”, vindt het OM, maar dat is nu eenmaal het beleid van Turkije. Wel staat de man sinds zijn vlucht internationaal gesignaleerd. Mocht hij op reis gaan en in een ander land dan Turkije worden gepakt, dan kan hij wel aan Nederland worden uitgeleverd, aldus de zegsman van het OM.

De beruchte en vluchtgevaarlijke vrouwenhandelaar kon ontsnappen nadat hij in september vorig jaar van het gerechtshof in Arnhem een week verlof uit de gevangenis had gekregen. Hij keerde niet meer terug.

AntalyaNa de verdwijning van B. is in november een delegatie van het OM naar Turkije afgereisd voor overleg met de autoriteiten daar, zei de OM-woordvoerder. Er is gesproken over de mogelijkheid dat Turkije zelf een onderzoek begint naar Saban B. Tot nu toe zou dat niet het geval zijn. Wel is er nog steeds contact tussen de Nederlandse en Turkse justitie.

De vlucht van Saban leidde tot veel ophef in Nederland. De Tweede Kamer reageerde geschokt. Het OM had zich begin september vorig jaar niet moeten laten overhalen om de gewelddadige vrouwenhandelaar Saban B. met verlof te laten gaan, stelde minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie daarna tijdens een debat over de ontsnapping van B.

Meer dan honderd vrouwen zijn slachtoffer geworden van zijn bende. De criminele organisatie dwong hen tot prostitutie en mishandelde de vrouwen geestelijk en lichamelijk.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.
Lees ook:Saban B. mogelijk in Turkije gehoord als getuige
Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:Saban B. eindelijk opgepakt in Turkije
Lees ook:Saban B. weer op vrije voeten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>