Pippi Langkous onderweg naar Turkije

pippi_langkousDuizenden kleurrijke boeken uit Zweden worden verspreid over scholen in Anatolië. In het eerste stadium van het project zijn de Turkse vertalingen van 10 boeken gepubliceerd.

De boeken over Pippi Langkous zullen verspreid worden op scholen in Ankara, Istanbul, Bursa, Çanakkale, Mardin, Şanlıurfa en Trabzon. Met steun van het Algemeen Consulaat van Zweden in Istanbul en firma Wing Book startte het project “Een boek voor Ieder Kind”. Het doel van de projecten is een serie van gratis boeken te verstrekken om zo bij te dragen aan het onderwijs in Anatolië en districten van grote steden die in armoede verkeren.

Tien boeken van Zweedse schrijvers werden vertaald in het Turks in relatie tot het project. De boeken zullen verspreid worden onder de kinderen door de maand oktober heen in samenwerking met de stadsbesturen Çankaya en Altındağ in Ankara, de stadsbesturen Beyoğlu en de basisschool Bağcılar Atatürk in Istanbul, het stadsbestuur Nilüfer in Bursa en de stadsbesturen van Çanakkale, Mardin, Şanlıurfa en Trabzon.

Ook zullen er bijeenkomsten worden georganiseerd met de auteurs, illustrators en vertalers voor de kinderen in elke stad, met voorleessessies en interviews. Het project wordt aankomend jaar uitgebreid.

Bron: Bianet

Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen
Lees ook:Turkije kondigt bouw aan van derde brug over de Bosporus
Lees ook:Istanbul: 16 gevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Groen Bursa
Lees ook:Europa’s eerste ijsmuseum geopend in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>