Turkije kondigt bouw aan van derde brug over de Bosporus

IstanbulBosporusTurkije heeft donderdag de bouw aangekondigd van een derde brug over de Bosporus, de zeestraat die Europa en Azië scheidt. Zo wordt Istanbul ontlast, een metropool van meer dan 13 miljoen inwoners, verspreid over 2 continenten.

Het project, dat de bouw van een nieuwe autosnelweg omvat, zal verwezenlijkt zijn binnen 4 tot 5 jaar voor een kost van ongeveer 6 miljard dollar (4,5 miljard euro). Dat zei minister van Transport Binali Yildirim tijdens een persconferentie in Istanbul. “We rekenen erop om een aanbesteding uit te schrijven in de loop van het jaar.” De minister verduidelijkte dat het project zou uitgevoerd worden “zonder rechtstreeks beroep te doen op publieke middelen”.

De bedrijven die aangeduid worden voor de bouw zouden concessies krijgen voor de exploitatie. De brug, met een lengte van 1.275 meter, zal de Bosporus overbruggen in het noordelijke gedeelte, bij de Zwarte Zee. Ze zal deel uitmaken van een nieuwe autosnelwegas van ongeveer 260 kilometer, die Oost-Thracië verbindt met Anatolië, en Istanbul omzeilt. Yildirim verzekerde dat de autoriteiten het minst schadelijke project voor de omgeving hebben gekozen.

Critici van het project, dat al jaren ter discussie staat, zeggen dat de nieuwe brug de bossen en het noorden van de Bosporus zal schaden. Dat bleef tot nu toe goed gespaard van stadsdruk. Ook zouden de inwoners aangemoedigd worden om meer de auto te nemen. (Metro Time)

Lees ook:Plannen voor derde brug over Bosporus naar volgende fase
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Nieuwe brug Canakkale
Lees ook:Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!
Lees ook:Vuurwerkshow aan de Bosporus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkije kondigt bouw aan van derde brug over de Bosporus

  1. Jos

    Stop de bouw van een derde brug! Een mooi stuk natuur van Istanbul gaat zo verloeren. Hierdoor zal de stad nog groter worden en word die mooie natuur volgebouwd met huizen. Typisch weer ierts voor Erdogan. Gewoon doen! Turkije let toch op! Door Erdogan verandert jullie land in een dictatuur!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>