Istanbul: 16 gevallen Mexicaanse griep

Televised lessons are broadcast in Diyarbakır, where schools were closed this week because of a swine flu outbreak. AA photoHet H1N1 virus, doorgaans genaamd varkensgriep, is vastgesteld bij 16 studenten op 10 scholen in Istanbul, meldde CNNTürk vandaag.

Zes leerlingen van basisscholen in Istanbul werden gisteren eind van de dag positief getest op het H1N1 virus. De leerlingen van de basisschool worden momenteel thuis behandeld. “Gezien de omstandigheden maken de kinderen het goed”, zei Muammer Güler, de stadhouder van Istanbul. “Er is geen reden toe op dit moment de scholen te sluiten”.

De lokale gezondheidsautoriteiten in Diyarbakır droegen de scholen maandag op de deuren te sluiten voor een week. Het Ministerie van Gezondheid zegt dat de maatregel was genomen nadat zes scholieren en een volwassenen positief waren getest op twee scholen.

Vorige week sloten de autoriteiten van Ankara tijdelijk een middelbare school na een uitbraak van de griep daar. Vandaag pakte de school de draad weer op. Op zondag bereikte de eerste partij van het vaccin tegen de griep vanuit Italië Turkije.

Bron: Daily Hürriyet

Lees ook:Dodental Mexicaanse griep Turkije stijgt snel
Lees ook:Drie doden Turkije Mexicaanse griep
Lees ook:Dodental Mexicaanse griep loopt op tot 73 in Turkije
Lees ook:Dodental Mexicaanse griep Turkije passeert 100
Lees ook:Mexicaanse griep Turkije 241 doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>