Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen

De eerste uitslagen van de Turkse verkiezingen zijn bekend. De AK-partij van premier Erdoğan is tot nu toe in de meeste steden de grootste partij. De grootste oppositie partij CHP is een goede nummer 2 in de meeste plaatsen en steden, maar Erdoğan en zijn partij doen het tot nu toe erg goed. Aanhangers van Erdoğan zijn door het dolle heen. In Istanbul komen mensen de straat op en laten zich vanuit auto’s horen. Alsof hun favoriete voetbalclub net gewonnen heeft.

De grootste in..

Tot nu toe zijn 60 procent van de stemmen geteld. De AKP heeft tot nu toe zo’n 46 procent van de totale stemmen binnen gehaald. In grote steden als Istanbul, Trabzon, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurumn en Bursa staat de AKP bovenaan.

In Ankara gaat het erg spannend worden. Het is een echte nek aan nek race in de hoofdstad tussen de AKP en CHP (45-42)

In Izmir staat de CHP boveaan.

De Koerdische HDP heeft ruime winst in de stad Diyarbakır, met 70 procent.

Lees ook:Erdoğan de grootste, maar uitslag Ankara nog onzeker
Lees ook:Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD
Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Heel Turkije naar de stembus
Lees ook:‘Ja’ stem leidt tot referendum, melden Turkse media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>