Europa’s eerste ijsmuseum geopend in Istanbul

magic ice

Het eerste ijs Museum van Europa is geopend in Istanbul op 23 april 2010. ‘Magic Ice Istanbul’ zal ’s werelds eerste permanente ijs museum zijn dat is gevestigd in een warm land.

Het “Magic Ice” museum is gevestigd in het ‘Forum Istanbul shopping mall’ in Bayrampasa in de buurt van het busstation (Otogar), naast het Turquazoo Aquarium. Het museum is gebouwd door Noren en betrekt 1.400 vierkante meter. Het blijft het hele jaar open en de binnentemperatuur zal constant ongeveer -5 graden Celsius zijn. Bij de ingang worden speciale jassen uitgedeeld tegen de kou. Magic Ice Turkey directeur Oddruar Olsen vertelde reporters op donderdag dat het idee om een dergelijk museum te openen kwam uit Scandinavische landen.

De 34 ijssculpturen die er te bewonderen zijn, zullen elk half jaar van thema veranderen. Olsen voegde eraan toe dat de kosten van het project 3,5 miljoen euro waren. Aangezien het museum zou worden geopend op de Turkse Nationale Soevereiniteit & Kinder Dag, beloofde Olsen dat de bezoekers Eskimo kleding worden verstrekt tijdens het binnentreden van het museum. Eurovisie Songfestival winnaar Alexander Rybak werd uitgenodigd voor de opening van het museum. Hij heeft daar een optreden gegeven en zijn Turkse fans ontmoet.
Magic Ice Istanbul

Zeventig ton ijs kwam er uit Zweden voor de beelden, terwijl de muren en de tunnels van het museum werden gemaakt met 100 ton ijs uit Istanbul. Ontwerpers van het IJshotel in Zweden zorgden voor het concept van het museum. Het Noorse Lotofen Trading Company voerde het project uit, terwijl de Turkse ingenieurs zorgde voor de infrastructuur naar, en verwarmings-en koelsystemen voor het museum.

Toegangskaartjes kosten ongeveer 10 euro voor een volwassene en 7,50 voor een kind. Website: www.magicice.com.tr

Bron: N.I.T.

Lees ook:Schilder Burhan Dogançay (83) overleden
Lees ook:Pippi Langkous onderweg naar Turkije
Lees ook:Musea saai? Zeker niet in Istanbul
Lees ook:Turkije kondigt bouw aan van derde brug over de Bosporus
Lees ook:Nederlands Openluchtmuseum krijgt Turkenpension

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>