Goedkoop eten bij, onder of voor de Galatabrug in Istanbul

Galata Bridge

Je loopt er bij een bezoek aan Istanbul ongetwijfeld een keer overheen. De bekende Galatabrug. Een favoriete plek voor vissers.

De brug verbindt het stadscentrum onder meer met de wijk Sultanahmet, waar veel toeristische attracties zitten. Op de stoep staan tientallen, zo niet honderden vissers. Verder vertrekken veel rondvaartboten naast de brug. Ook kun je er eten, bij, onder of voor de Galatabrug.

Voor de brug liggen 3 boten te deinen waar vis gebakken wordt. Hier kun je eenvoudig lekkere verse vis met knapperig brood eten, zittend op een laag krukje, tussen de Istanbulli, voor nog geen 2 euro. Let wel op de graten, die worden niet verwijderd voor dit geld! Thee en koffie kosten 45 eurocent.

Een stukje verderop kost het wat meer, maar heeft het ook meer klasse. Laat je niets wijsmaken, want ze komen met de duurste vissen en wijnen aanzetten. Voor je het weet zit je aan een menu vast van 200 euro. Kies zelf wat je wilt en en zeg van te voren dat je de 10% belasting extra niet betaald, want de prijzen zijn er pittig.

De 10% berekenen ze alleen voor toeristen. Als je van te voren zegt dat je dat niet betaalt doen ze daar niet moeilijk over. Een beetje onderhandelen levert je zo 20 % korting op plus de 10% belasting. De Istanbulli zitten vol met humor en vinden het zalig om te onderhandelen, ook als ze aan een toerist wat minder verdienen.

Dus blijf lachen bij het onderhandelen en prijs hun voedsel, hun waren en hun stad en blijf volhouden dat je al te veel gekocht hebt, al je koffers zitten al vol.

Bron: Columbusmagazine.nl (Gerard Weemaes)

Lees ook:Een bekend broodje vis in Istanbul
Lees ook:Top 10 bezienswaardigheden Istanbul
Lees ook:Istanbul na de overstromingsramp
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Citrustelers Mersin weigeren handel tegen lage prijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goedkoop eten bij, onder of voor de Galatabrug in Istanbul

  1. Shogun 2

    Greetings from Rotterdam, the Netherlands

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>