Citrustelers Mersin weigeren handel tegen lage prijs

CitrusIn Mersin, de belangrijkste citrusregio van Turkije, is een hete discussie op gang gekomen. Producenten weigeren momenteel hun citrus te verkopen omdat de prijzen lager uitvallen.

In Mersin wachten de producenten tot de prijzen weer stijgen, terwijl overheden tevreden zijn met de prijzen. Zij zeggen dat een stijging of daling van de prijs de sector zal schaden en raden aan het citrus nu te verkopen. In Mersin zijn de prijzen vanaf het begin van het seizoen met 40-50% gedaald.

Het seizoen loopt door tot maart. In de regio wordt 70% van de gehele Turkse oogst opgebracht. Volgens de citrussector hebben de telers het de laatste twee jaar zwaar met de prijzen. Degenen die geld nodig hebben verkopen meteen, maar anderen bewaren hun oogst een tijdje tot de prijzen stijgen.

Een citrusteler vertelt dat de prijzen dit seizoen lager zijn dan verwacht. “Ondanks dat de productiekosten elk jaar stijgen, gaan de prijzen voor het fruit elk jaar naar beneden. Wij krijgen onder deze omstandigheden niet wat we zouden moeten verdienen.”

Een andere teler vertelt momenteel niet te verkopen en zijn oogst te bewaren tot de prijzen weer wat aantrekken en tot hij zijn productiekosten enigszins kan vergoeden.

Bron: AGF

Lees ook:Woning kopen in Turkije? Nu is de beste tijd!
Lees ook:Ajax verblijft tijdens winterstop in Turkije
Lees ook:Turkije populairst dankzij crisis
Lees ook:Werkloosheid grootste probleem in Turkije
Lees ook:Miroslav Stoch naar Fenerbahçe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>