Anatolische soep met yoghurt

Yayla Çorbasi

Soep met yoghurt. Weer eens iets anders. Een Turks recept uit Anatolië. Deze soep wordt ook wel ‘soep voor de zieken’ genoemd en heeft een verwarmende werking tijdens koude winters. De benodigde gedroogde mint en rode hete peper vind je in de meeste supermarkten. En anders kun je ook even langs een Turkse winkel gaan, mits in de buurt. Dan kom je meteen in de sfeer!

Ingrediënten

* 2 eetlepels boter
* 1 gesnipperde ui
* 1 liter kippebouillon
* 1 kop één nacht geweekte gort
* 1 theelepel zout
* versgemalen zwarte peper
* 1 kop yoghurt
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* 1 eetlepel gehakte verse munt of 1 theelepel gedroogde munt

Bereiding

1. Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 5 minuten goudgeel.
2. Voeg er de bouillon aan toe en breng het geheel aan de kook.
3. Doe de gort, zout en peper erbij en laat het geheel nog 45 minuten koken of tot de gort gaar is.
4. Giet een paar eetlepels hete bouillon bij de yoghurt, klop dit goed door elkaar en doe het mengsel weer in de soep.
5. Verhit de soep weer, maar laat hem niet meer koken.
6. Strooi er peterselie en munt over en dien op.

Bron: Turkishcooking.net

Lees ook:Verrukkelijke Turkse Vrouwendijen
Lees ook:Altijd lekker: Turkse linzensoep recept
Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:Turkse keuken: kaas in bladerdeeg
Lees ook:Turks kookboek ‘Verse munt, lamsbout en baklava’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>