Turks kookboek ‘Verse munt, lamsbout en baklava’

Verse munt, lamsbout en baklavaVoor ‘Verse munt, lamsbout en baklava’ ging culinair journaliste Karin Vaneker in gesprek met de Turkse ondernemersfamilie Genco over de ingrediënten en gerechten die zij uit Turkije naar Nederland meebrachten.

Centraal in het boek staat Meliha Genco die in Zuid-Oost Turkije opgroeide. Van haar moeder leerde ze koken, en via het kookboek ‘Verse munt, lamsbout en baklava’ kunnen wij het weer van haar leren. Na een korte introductie over haar leven en haar komst naar Nederland volgt wat algemene informatie over de Turkse maaltijd. Na een soep volgen steevast een deeggerechten, groenten, vlees en de maaltijd eindigt met een dessert. Brood is een onmisbaar onderdeel van de avondmaaltijd.

Met recepten voor verschillende Turkse broden en andere deeggerechten begint het boek. Daarna kunnen de soepen niet worden overgeslagen. Turkije staat bekend om haar gevulde groenten,  echte vleesliefhebbers, Het is zonder meer een interessant boek voor diegenen die iets van de Turkse keuken, Alle recepten worden begeleid met een korte inleiding over het gerecht, een van de ingredienten of de tradities er omheen, en dat maakt het boek enorm levendig. De vele foto’s van gerechten, ingredienten en (de) kinderen (van Meliha?) overigens ook.

‘Verse munt, lamsbout en baklava’, Karin Vaneker – Fontaine – ISBN 97859563230

Lees ook:Ken je keuken..
Lees ook:Turkse keuken meer dan kebab
Lees ook:Anatolische soep met yoghurt
Lees ook:Vegetarisch eten in Istanbul?
Lees ook:Gebakken kaassigaren uit Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>