Verrukkelijke Turkse Vrouwendijen

Kadın Budu Köfte

De Turkse keuken kent nogal wat erotische benamingen voor gerechten. Een daarvan is Kadın Budu Köfte, oftewel Vrouwendijen. Niet alleen een smakelijk gerecht, maar ook smakelijk om uit te spreken wanneer je je gasten duidelijk maakt wat ze gaan eten: “Dit zijn vrouwendijen, eet smakelijk!”

Wat heb je nodig?

5 eetlepel rijst
2 geraspte uien
500 g rundergehakt
2 theelepels milde paprikapoeder
zout, peper
1 theelepel pimentpoeder (gedroogde bessen)
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eieren
4 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie

Hoe bereid je het?

De rijst in zoutwater gaar koken en laten uitlekken. Intussen de geraspte uien in een pan olie licht aanbraden.
Rijst, uien, rouw en gekruid gehakt en 1 ei in een schotel doen en goed doorkneden.
Uit het gehaktmengsel, ovale gehaktballen vormen.
De gehaktballen in meel en ei wentelen en in de verhitte olie goudbruin bakken.
Serveren met rijst en tomatensalade.

Smakelijk eten!

Lees ook:Turkse keuken: kaas in bladerdeeg
Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:Anatolische soep met yoghurt
Lees ook:Gebakken kaassigaren uit Turkije
Lees ook:Turks Menemen recept: makkelijk en lekker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>