Turks Menemen recept: makkelijk en lekker

Menemen is misschien wel het makkelijkste Turkse recept om thuis klaar te maken. Je hebt alleen een paar eieren, tomaten, uien en pepers (of paprika) nodig. Menemen wordt door de Turken bij het ontbijt gegeten, maar is ook heerlijk als lunch. Een ideale maaltijd die je zo op tafel zet.

Hoe maak je Turkse Menemen

Snijd een ui, een aantal tomaten en (groene) pepers in kleine stukjes. Pak een (klein) koekenpannetje en bak eerst de ui en daarna de tomaten en pepers. Als de tomaten zacht zijn, voeg dan 2/3 eieren toe en roer alles goed door elkaar net zolang totdat de eieren zijn gestold (het moet niet te droog worden). Je kunt er natuurlijk peper, zout of pul biber aan toevoegen.

Vergeet geen (Turks) brood te kopen. Afiyet olsun

Lees ook:Gezond Turks recept met ‘superfood’ bulgur
Lees ook:Turks dessert: Hazelnootpudding
Lees ook:Zelf Turks fruit maken
Lees ook:Zet je eigen Turkse koffie
Lees ook:Lekker Turks recept: Kuru Fasulye (witte bonen in tomatensaus)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>