Lippen die je, nadat je ze hebt gezoend, ook mag opeten. De naam van dit gerecht is geïnspireerd door haar eigen vorm. Het lijkt ook echt op lippen! Als lid van de Baklava familie heeft Dilber Dudağı kookkunsten van hoog niveau nodig om te worden bereid. Vergeleken met het bereiden van Baklava, is dit net wat lastiger. Toch de moeite waard om eens te proberen!
Ingrediënten
Voor de siroop :
1 liter water
1 kg suiker
Sap van halve citroen
Water en suiker aan het koken brengen, 10 minuten laten in koken, citroensap bijvoegen. Eventueel schuim weghalen en koud laten worden.
Voor de deeg:
150 g boter
450 g meel
heel weinig zout
3 glazen water
8 eieren
Voldoende olie om te bakken
Bereiding
1. Boter in een pan laten smelten, water toevoegen en koken laten. Dan meel geleidelijk toevoegen en 10 min. door laten koken. Van de haard nemen en iets laten afkoelen.
2. Daarna geleidelijk de eieren toevoegen en goed tot een deeg kneden. Uit de massa walnoot-grote kogeltjes vormen.
3. De handen iets inolien en uit de kogeltjes, ovale stukjes vormen, in het midden met de vinger over de lengte iets indrukken.
4. In de verhite olie beide kanten, goudbruin bakken. De koude siroop over de hete stukjes geven. 15 min. laten intrekken en serveren.
Bron: Turkishcooking.net
Lees ook:Verrukkelijke Turkse Vrouwendijen
Lees ook:Gezond Turks recept met ‘superfood’ bulgur
Lees ook:Turks Menemen recept: makkelijk en lekker
Lees ook:Turks dessert: Hazelnootpudding
Lees ook:Lekker Turks recept: Kuru Fasulye (witte bonen in tomatensaus)