Turks dessert: Hazelnootpudding

Hazelnootpudding of anders

Turkse desserts zijn meestal mierzoet. Leven in Turkije, het magazine speciaal voor Turkijeliefhebbers, komt met een recept voor hazelnootpudding. Hierop kun je desgewenst variëren, door in plaats van hazelnoten amandelen, pistachenoten of walnoten te gebruiken.

Het recept is bedoeld voor 4 personen.

Benodigdheden:

4 waterglazen melk
2 soeplepel meel
2 soeplepel rijstebloem
1 waterglas suiker
1 theelepel vanille
50 gr hazelnoten

Bereiding

Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot poeder. Houd 1 glas melk apart in een schaaltje en doe de rest in de pan. Voeg aan de melk in het schaaltje meel en rijstebloem toe en roer. Voeg daarna dit mengsel aan de pan toe. Doe de suiker hierbij en laat al roerend op matig vuur koken tot het mengsel indikt. Zet het vuur uit en voeg de vanille en het hazelnootpoeder toe. Roer goed door elkaar en giet de pudding in de puddingschaaltjes. Strooi er, wanneer deze afgekoeld is, ter versiering gemalen hazelnoten overheen en dien op.

Bron: Leven in Turkije

Lees ook:Zelf Turks fruit maken
Lees ook:Zet je eigen Turkse koffie
Lees ook:Turks Menemen recept: makkelijk en lekker
Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:Chocolade dankzij kinderarbeid Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>