Koerden blij met nationaliteit

kurdistanUit een enquête van de Bahcesehir universiteit in Istanbul die onder de bevolking in het noorden van Koerdistan, Turkije, werd gehouden beek dat een overgroot deel in het gebied blij is met het staatsburgersschap van Turkije.

Er werden 3000 vragenlijsten verstuurd aan verschillende inwoners over de hele Koerdische regio en daarvan werden er 2401 ingevuld teruggestuurd. Deze enquete werd gehouden als een onderdeel voor een breder sociaal en economisch onderzoek onder de inwoners in het overwegend Koerdische gebied. Verschillende vragen werden voorgelegd.

Zo zei 50.2% van de deelnemers dat ze tevreden waren met de huidige woonplaats. 12.9% zou graag willen verhuizen naar metropool Istanbul. 4,8 procent wil in de westelijke stad Izmir wonen, 4,8 procent in badplaats Antalya, terwijl 4 procent van de deelnemers liever in de Turkse hoofdstad Ankara woont.

Op de vraag of men tevreden is met het staatsburgersschap van Turkije waren de cijfers als volgt: over het algemeen is 78,9% tevreden met de nationaliteit. 88,5 % van de deelnemers die het Turks als moedertaal antwoordde, terwijl onder het Arabische sprekende deel het hoogste percentage liet optekenen met 89,4%. De laagste tevredenheid kwam uit bij Zazaki-sprekende Koerden namelijk 60%. De overige Koerdischsprekers zouden met ongeveer 70 procent tevreden zijn.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Turkije: 69,5% steunt verbod op Koerdische partij
Lees ook:Eerste sneeuwval dit jaar Zwarte Zee gebied
Lees ook:Turkije opgesplitst in vijf sociale groepen
Lees ook:Europeanen precies verdeeld over Turkije
Lees ook:Turkse vrouwen reizen niet, volgens onderzoek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koerden blij met nationaliteit

  1. MHP

    Rudaw een een terroristische pkk site!!
    Koerdistan bestaat niet dus geef geen verkeerde informatie aub!
    Schrijf liever zuidwest Turkije ipv Koerdistan want anders is het verkeerd!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>