Turkije: 69,5% steunt verbod op Koerdische partij

DTPUit een enquête van het Turkse statistiekenbureau “Metropoll” die onder 1614 mensen is gehouden in Turkije is gebleken dat een overgroot deel het verbod op de pro-Koerdische Democratische Samenlevingspartij (DTP) steunt.

Zo zei 69,5% van de deelnemers dat ze het verbod op de DTP steunen en dat er sprake was van een rechtvaardige uitspraak was. 66% vond het geen probleem dat DTP-politici en burgemeesters recentelijk geboeid overgeplaatst werden naar de gevangenis, terwijl 24,8% het boeien van de politici een mensenrechtenschending vindt.

48% van de deelnemers is niet tevreden over zijn of haar leven in Turkije, daarvan vindt 65,8% dat het steeds slechter gaat met Turkije. Op de vraag of de regeringspartij AKP een goede economische politiek voert beantwoordde 35,8% negatief en 39,7% van de deelnemers vond de regering niet succesvol. Verder zal er op de huidige regeringspartij AKP minder gestemd worden volgens de deelnemers.

Bron: Rudaw

Lees ook:Koerden blij met nationaliteit
Lees ook:Hoofddoekverbod op Turkse universiteiten afgeschaft
Lees ook:Nieuwe videoclip Turkse Marilyn Monroe
Lees ook:Gaat Yolanthe alleen naar de Turkse bakker?
Lees ook:Scherpe kritiek VN en Turkije op minarettenverbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>