Dogan Yayin: ‘Hoge boete voor kritische verslagen Erdogan’

De Turkse regering heeft mediabedrijf Dogan Yayin 1,7 miljard euro boete opgelegd omdat het te weinig belasting zou hebben betaald over een aandelenverkoop.

De torenhoge boete zou vrijwel zeker het einde betekenen van het bedrijf, dat de grote krant Hurriyet uitgeeft en medeeigenaar is van CNN Turkije. Volgens het bedrijf is de boete het gevolg van kritische verslagen over premier Tayyip Erdogan. De Europese Commissie uitte donderdag haar zorgen over de extreme boete.

EU-commissaris Olli Rehn (Uitbreiding EU) zei toen dat bij zulke boetes de persvrijheid in het geding is. Hij zou de zaak opnemen in zijn komende voortgangsrapport over de onderhandelingen over Turkse toetreding tot de EU. Maar het Turkse ministerie van Financiën zegt dat het Dogan Yayin geen aparte behandeling heeft gegeven. Het zegt ook andere mediabedrijven te controleren.

Bron: AD

Lees ook:Vechten voor persvrijheid in Turkije
Lees ook:Journalisten de straat op in Taksim Istanbul
Lees ook:Gedupeerden Turkijespecialist kunnen geld terugkrijgen
Lees ook:Rookverbod in Turkije schaadt traditie
Lees ook:Hiv-positieve manager in Turkije vecht voor baan

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Dogan Yayin: ‘Hoge boete voor kritische verslagen Erdogan’

  1. Kaya

    Mediabedrijf Dogan heeft geen boete gekregen omdat ze kritische verslagen schreven over Erdogan (zoals de tendentieuze titel wilt aangeven), maar omdat Dogan de regels heeft overtreden.

    Als andere bedrijven boete krijgen voor misdaad is het prima, maar als Dogan misdaad pleegt is de persvrijheid ineens in gevaar. Persvrijheid geeft je niet het recht om de wetten te overtreden.

      /   Reply  / 
    1. Cagdas

      Wat een zinloze reactie zeg..
      Erdogan probeert kritischie al tijden de mond te snoeren.. Het is een dicatator..
      Vele turken steunen hem alleen maar omdat hij politieke islam vertegenwoordigd in Turkije.. Wat mij betreft zijn de mensen die hem nog steets na al zijn corruptie schandalen (deniz feneri)steunen moreel falliet.

        /   Reply  / 
      1. Cenk

        Aaah prachtig om te zien hoe een deel van de Turkse media jou heeft gemanupileerd in haar sprookjes. Als Erdogan critici de mond snoert, waarom bestaan de kranten Sözcü en Cumhuriyet nog, die letterlijk elke dag, negatieve nieuws publiceren over Erdogan? Waarom stijgt Turkije in de persvrijheid-index van Reporters Without Borders? Waarom worden de speeches van Erdogan af en toe afgebroken door betogers in het publiek die hij toespreekt? Dat zou niet mogelijk zijn in een dictatuur. Wat heeft Deniz Feneri, een organisatie die in Duitsland betrokken was met corruptie, met Erdogan of zijn partij te maken? Er kunnen sommige partijleden wellicht betrokken zijn voor hun eigen gewin, maar hoe kan jij Erdogan of zijn politieke partij nou schuldig oordelen zonder een rechter die dat besluit heeft genomen? De lastercampagne tegen Erdogan is zoals altijd weer in volle gang.

        In welke zin is het een zinloze reactie. “Persvrijheid geeft je niet het recht om de wetten te overtreden” is een van de betere reacties, vooral vergeleken met sommige internetfora waar de reacties verre van fatsoenlijk zijn. Het zou juist vreemd zijn als een mediabedrijf minachtend met de wettelijke regels omgaat en de overheid niet een boete zou geven.

          /   Reply  / 
  2. Tony

    Jooow! Cenk heeft gelijk…
    Corruptie MOET verdwijnen. Erdo is the BEST!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>