Scherpere regels Turkije-specialisten

sgrTurkije-specialisten zien zich geconfronteerd met aangescherpte voorwaarden van de SGR. Dat melden enkele van deze specialisten aan Reisrevue.

“De SGR doet over individuele deelnemers geen mededelingen aan derden”, zegt SGR-directeur Piet Hein Debets desgevraagd. “De SGR weet zich ook dit jaar weer geconfronteerd met enorme schade (circa 7 miljoen euro, red.) tengevolge van het financieel onvermogen van enkele Turkije-specialisten. Reden voor de SGR om binnen de bestaande reglementen maatregelen te treffen die een verdere uitholling van het fonds moeten tegengaan”.

Alle bij de SGR aangesloten bedrijven moeten jaarlijks hun jaarstukken inleveren die vervolgens door de SGR worden beoordeeld op liquiditeit en solvabiliteit. De jegens SGR te stellen bankgarantie is een afgeleide van de risicodragende omzet en bedraagt in beginsel 1,5 procent. Het deelnemersreglement biedt de SGR de mogelijkheid om van die regel af te wijken.

“Bij het bepalen van de hoogte van de bankgarantie kan de SGR rekening houden met de te verwachten schade bij financieel onvermogen’, aldus Debets. ‘De afgelopen jaren ziet de SGR dat ruim 85 procent van de schade is toe te schrijven aan Turkije-specialisten en om die reden schroomt SGR niet om binnen de bestaande regelgeving hogere bankgaranties te eisen”. Deelnemers die niet voldoen aan de voorwaarden verliezen uiteindelijk het deelnemerschap.

“SGR is zich ervan bewust dat het voor sommige deelnemers niet eenvoudig zal zijn om aan de gestelde voorwaarden te voldoen, maar de SGR is zich er evenzeer van bewust dat een verdere en onevenredig grote uitholling van het fonds ons uiteindelijk zal dwingen tot het treffen van maatregelen die alle deelnemers én consumenten treffen. Dat is iets dat de SGR hoe dan ook wil voorkomen”, aldus Debets.

TurksNieuws.nl

Lees ook:Vakantiegangers weer dupe Turkije-specialist
Lees ook:Moeders Turkije vinden dilemma pijnlijker dan geboorte zelf
Lees ook:Turkije en IMF breken onderhandeling af
Lees ook:Koerden blij met nationaliteit
Lees ook:Allochtone meisjes moeten gaan sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>