Turkije en IMF breken onderhandeling af

ErdoganDe onderhandelingen tussen Turkije en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een nieuw krediet zijn afgebroken. Dat bevestigde de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdag.

Volgens de premier kwamen beide partijen tot de conclusie dat Turkije geen nieuwe lening nodig heeft. De Turkse regering weigerde ook in te stemmen met de voorwaarden die het IMF aan een nieuw krediet verbond. “We hebben principes en daar doen we geen concessies aan”, aldus Erdogan. “Het is uitgesloten dat we het eens worden over een krediet.”

Turkije ontving tweemaal een miljardenkrediet van het IMF, nadat een financiële crisis de economie van het land in 2001 op de rand van de afgrond had gebracht. Sinds het laatste krediet in mei 2008 afliep, slaagden beide partijen er niet in om het eens te worden over de voorwaarden van een nieuwe lening.

Volgens Erdogan is de Turkse economie inmiddels sterk genoeg om op eigen benen te staan. Door de internationale recessie kromp de economie van Turkije vorig jaar naar schatting met 6,5 procent. Voor dit jaar wordt een groei van 3,7 procent voorzien. (Beursduivel.be)

Lees ook:Traangas en pepperspray bij IMF demonstratie Turkije
Lees ook:Koerdische premier positief over toenadering Turkije
Lees ook:Centrumrechtse partijen Turkije fuseren tegen regerende partij
Lees ook:Turkse economie groeit volgend jaar met 4 procent
Lees ook:Turkije komt uit recessie

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Turkije en IMF breken onderhandeling af

  1. Erdogan

    Dit is stap 1. De volgende stap is uit de NAVO

      /   Reply  / 
  2. MHP

    Precies, weg met de NAVO

      /   Reply  / 
  3. Hans

    En de meeste Turkse economen en business groups schreeuwen BRAND. Dit zorgt voor instabiliteit en in de end: weer handje ophouden.
    Turkije uit de NATO zou de dolksteek voor Turkije zijn: a) enige wereldlijke orgaan waar Turkije permanent iets te zeggen heeft b) de generaals houden van shoppen en hebben via de NATO nog iets te zeggen anders was Turkije allang een 2e Iran 3) meeste trainers zijn buitenlanders en de enorme hoeveelheid gewone soldaten zijn zo slecht opgeleid en slecht equipped dat Israel gewoon over dit leger heenwalst (had eens een off-the-record onderonsje met enkele generaals op een party)
    Hoogmoed komt voor de val Erdogan & MHP, gelukkig denkt een gemiddelde Turk in Turkije daar anders over.

      /   Reply  / 
    1. de schoolmeester

      Wie mag jij dan wel zijn, dat je met ons een boom opzet? Welke funktie ?

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Wie ben jij om zo onbeschoft en arrogant die vraag te stellen?
        Mijn goede vriend Orhan Kemal Gengiz schreef eens, de meeste Turken hebben zo’n groot inferieurity complex dat ze graag de baas uithangen…

          /   Reply  / 
        1. de schoolmeester

          Niets onbeschoft of arrogant. Als jij met grote namen, opleidingen en weet ik nog wat meer rondstrooit onder een nick, dan denk ik dat de persoon in kwestie de boel oplicht. Ik ben enkel een eenvoudige schoolmeester die wel eens wat leest, denkt en schrijft op een blogje. Als je een vent bent, maak je dan bekend, dan kan ik bewondering voor je hebben of ik het dan met je eens bent of niet is dan onbelangrijk.

            /   Reply  / 
  4. KKKKKKKKK

    weg met navo benden !

      /   Reply  / 
  5. Hans

    Je hoeft maar op mijn naam te klikken en dan weet je gelijk wie ik ben. Dan kan je mijn naam googlen en dan weet je gelijk meer.
    Maar jij, schoolmeester? Geen naam, geen identity…
    De Pot Verwijt…

      /   Reply  / 
  6. Slade Keethan

    @Hans

    Weet je wat voor beeld je schetst van jezelf? Iemand die het niet is gelukt te integreren in het land waar je te gast bent. Op je blogs is er nauwelijks iets positiefs te vinden over Turkije. je haat het land, maar blijft er wonen. Waarom? Ben je zo zielig?

    Het moderniseren van een land laat je maar over aan de autochtonen. Jij hoeft die taak niet op je te nemen, want daar heb je géén recht op. Wij, allochtonen proberen ook niet de NL’se wetten te veranderen en dat doe jij dus ook niet. Voordat je anderen hier aanvalt en van alles verwijt zou ik eerst is goed in de spiegel kijken. je profileert jezelf namelijk niet in positieve zin. En nee, noch schoolmeester noch ik hoeven onze identiteit hier kenbaar te maken. Al zou dat wel altijd positiever zijn dan hoe jij je hier kenbaar maakt…

      /   Reply  / 
  7. Hans

    @slade:
    leuke van je gekwaak vind ik toch je opmerking: ‘je hoeft maar op je blog te kijken’…Ik schrijf bijna nooit wat over Turkije daar, alleen soms iets kritisch.
    Voor de rest: ben happily married to a Turkish woman…en ben financieel onafhankelijk..)))
    dag dag

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>