Vakantiegangers weer dupe Turkije-specialist

Geachte heer/mevrouw, wij moeten u helaas mededelen dat wij door financiele onvermorgen uw reis niet meer…

Zo luidt de tekst op de website van Beachholidays. Reizigers die bij de reisorganisatie BeachHolidays, handelend onder de namen Tourmax en Turkijeticket, hebben geboekt kunnen hun reis vergeten. Ook deze reisorganisatie is in de financiële problemen geraakt en de  geboekte reizen kunnen niet meer worden uitgevoerd.

Volgens SGR-directeur Piet Hein Debets is er sprake van duizenden gedupeerde reizigers. Consumenten die onder de garantieregeling een reis hebben geboekt krijgen van SGR het vooruitbetaalde reisgeld terug. De schade loopt vogens Debets in de miljoenen.

Geen vooruitbetalingen

”In alle gevallen geldt dat wij consumenten dringend verzoeken geen vooruitbetalingen meer te doen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator”, zei Debets. Betalingen gedaan na 4 augustus 2009 worden namelijk niet door SGR gegarandeerd.

Debets weet nog niet waar het mis ging bij de Turkije-specialist. ”We moeten de zaak tot op de bodem uitzoeken. De eigenaar zit in Turkije en op het kantoor was dinsdagochtend niemand aanwezig”.

Vorige maand raakten Golden Tours en Tourplan, eveneens gespecialiseerd in reizen naar Turkije, ook al in de financiële problemen.

Lees ook:Pas op bij boeking reis Turkije
Lees ook:Hotels in Turkije eisen geld van Oad-klanten
Lees ook:Ook reiswereld niet blij met e-visum voor Turkije
Lees ook:Scherpere regels Turkije-specialisten
Lees ook:Turkijespecialist: ‘We hebben een fout gemaakt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>