Heftige regen en wind treffen Zuid-Turkije

Strong winds and heavy rains struck the Aegean and Mediterranean regionsSterke wind en heftige regenbuien teisterden woensdag de Egeïsche en Mediterrane regio van Turkije. In sommige delen raakten gebouwen ernstig beschadigd.

In Alanya overstroomden 30 huizen toen de Hacıharman rivier in het Demirtaş district buiten haar oevers trad als gevolg van de heftige regenval. Sommige huiseigenaren moesten gered worden door uit de bouw afkomstige voertuigen. Demirtaş’ burgemeester Mustafa Aras zei dat de rivier was gerehabiliteerd voor het winterseizoen, maar dat het niet voldoende bleek om de heftige regenval tegen te gaan.

Hulusi Doğan, Alanya’s stadhouder, zei dat gedurende zijn bezoek aan het district hij blij was dat er geen enkele bewoner ernstig gewond raakte. Sommige appartementen op de begane grond in het centrum raakten ook overstroomd, zei hij. De snelheid van de wind in Antalya was 80 kilometer per uur, zei Antalya’s stadhouder Mehmet Seyman. Hij voegde toe dat er geen sprake was van noodgevallen in de stad aangezien alle voorzorgsmaatregelen waren genomen na melding van de storm.

“Antalya en haar omgeving ontvingen meer dan 80 kilogram regen per vierkante meter in de laatste 24 uur”, zei Seyman. “Een vissersboot in Manavgat zonk, zonder gewonden te veroorzaken”. In Fethiye beschadigde de  sterke wind in de straat Cumhuriyet bomen van meer dan 15 meter hoog. Drie vissersboten zonken en werden aan wal gehaald. In Bodrum werd een acht meter lange boot door de golven opgetild en op wal neergeslagen. De golven vulden ook de hoofdstraat met zand en kleine stenen.

Bron: Daily Hürriyet

Lees ook:Koufront dringt Turkije binnen en brengt sneeuw
Lees ook:Antalya getroffen door hevige regenval en storm
Lees ook:Noodweer verandert Istanbul in chaos
Lees ook:Bulgarije opent dam en Turkije loopt onder water
Lees ook:Russen omgekomen in Antalya

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>