Koufront dringt Turkije binnen en brengt sneeuw

snowVanuit de Mediterrane regio dringen regenbuien Turkije binnen dit weekend. In een aantal regio’s zal zelfs sneeuw vallen.

Een koufront dat Turkije binnendringt zal neerslag en een sterke windkracht veroorzaken. In West-Turkije zullen de temperaturen dalen naar 4 tot 5 graden. Het weerbericht voor Turkije’s belangrijkste steden ziet er als volgt uit.

İstanbul krijgt te maken heftige regenval de komende drie dagen en een sterke noordoostelijke wind oplopend tot 40 kilometer per uur. Er zal sprake zijn van een stormachtige wind daar waar de Bosporus uitmondt in de Zwarte Zee. In Ankara zal ook regen vallen en de temperatuur daalt richting het skiseizoen, dat naar verwachting zondag begint.

Ook in İzmir wordt regenval verwacht dit weekend, met temperaturen dalend naar 13 graden op zondag. Bursa krijgt ook te maken krijgen met heftige regenval, terwijl er in Adana zowel regenval als een krachtige wind wordt verwacht zondag. In Uludağ zal naar verwachting sneeuw vallen en nog meer in Thrace.

Meteorologen waarschuwen dat de regenval vooral heftig zal zijn in Muğla, Antalya, Burdur en Isparta.

Lees ook:Hevige regenval voorspeld voor Centraal-Turkije
Lees ook:Kou arriveert in Turkije met revanche
Lees ook:Heftige regen en wind treffen Zuid-Turkije
Lees ook:November maar nog steeds zomer
Lees ook:Regen verplaatst zich naar het oosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>