Klimaat in Turkije

Het klimaat van Turkije bestaat uit 3 verschillende zones. Het land is namelijk zo groot dat je het niet onder 1 klimaat kan onderverdelen.

Langs de kusten heerst een mediterraan ofwel zeeklimaat; dat wil zeggen milde winters en warme zomers met weinig neerslag in de zomer.

Het oostelijke deel van het land heeft een gematigd landklimaat; dat wil zeggen dat er neerslag valt in alle jaargetijden.

Het laatste gebied is Centraal Turkije en die heeft een steppeklimaat; dat wil zeggen relatief weinig neerslag op jaarbasis en daarbij koele winters en warme zomers.

Omdat het in de zomers warm is langs de kuststreken is het land uitermate geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Het is ook daarom dat de all inclusive resorts zich vooral op deze gebieden concentreren. De neerslag is er in de zomermaanden gering en telt vele zonuren.

Het gaat dan vooral om de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Naast de zomermaanden zijn er steeds meer Nederlandser die bijvoorbeeld een huisje komen om in de kustplaatsen te overwinteren.

Lees ook:Hitte; alleen in de zomer?
Lees ook:Neerslag, hoe, wat, waar en wanneer
Lees ook:Winters weer in Turkije
Lees ook:Turkije lijdt nauwelijks onder recessie
Lees ook:Last minute vakanties

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Klimaat in Turkije

  1. tessa

    waarom kan je hem niet uitprinten.

      /   Reply  / 
  2. Tosca de Jong

    Wat je bedoel je precies Tessa?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>