Winters weer in Turkije

Wie bij Turkije denkt aan zon, zee en strand heeft daar gelijk in als het gaat om de zomermaanden. In de winter kan het zelfs in Turkije ook sneeuwen en vriezen. Het gaat dan vooral om de berggebieden waar veel sneeuw kan vallen.

Dit blijft dan over het algemeen zelfs maanden liggen. Dat maakt Turkije ook aantrekkelijk als wintersport vakantie. Het zou niet voor veel mensen de eerste keuze zijn. De overige faciliteiten zijn ook nog niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld een Oostenrijk en Zwitserland, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

Er zijn ook bergtoppen die het hele jaar door besneeuwd zijn, deze bevinden zich vooral in het oosten van Turkije, bij de grens met Armenië.

Het gaat dan om hoogtes van ruim 5 kilometer. Hier vriest het dan ook doorgaans het hele jaar.

 

De hoofdstad Ankara heeft bijna ieder jaar met sneeuw te maken, terwijl langs de kust er geen sprake is van is. De kans dat er sneeuw valt langs de Middellandse Zeekusten is vrijwel nihil.

Istanbul is ook wel eens slachtoffer geweest van sneeuwval. De stad functioneert dan ineens een stuk minder goed.

Lees ook:Groen Bursa
Lees ook:Neerslag, hoe, wat, waar en wanneer
Lees ook:Turkije onder dik pak sneeuw
Lees ook:Koufront dringt Turkije binnen en brengt sneeuw
Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>