Hitte; alleen in de zomer?

In de zomermaanden is het in Turkije vooral heet, zeer heet. Hittegolven zijn dan een alledaags verschijnsel. Temper

aturen van 40 graden komen dan voorbij.

De heetste streek is het oosten van de kust langs de Middellandse zee. Maar ook de populaire kusten langs de golf van Alanya en Egeïsche Zee zijn erg warm in de zomer. In deze maanden komen de temperaturen zelden onder de 30 graden en ook ’s nachts lopen de temperaturen niet ver terug. Dat wil zeggen, warme en zwoele nachten.

Alleen in het voor- en najaar koelt het ’s avonds en ’s nachts wat af.

Het is belangrijk in deze perioden goed te smeren met zonnebrandcrème. De UV stralingen zijn in deze warme maanden extra hoog en verhogen daarmee de kans op huidkanker en andere huidaandoeningen.

De wat minder warme kustplaatsen vindt je langs de Zwarte Zee. De temperaturen die hier gemiddeld gemeten zijn liggen tussen de 25 en 30 graden. Dit is nog goed uit te houden. Het is daar in de avonden dan ook wat koeler dan langs de Middellandse zee. Echter is hier het zomerseizoen dan ook wel wat korter, namelijk van halverwege juni tot half/eind september.

Lees ook:Lente in Nederland, regen in Istanbul
Lees ook:Ramadan gaat pittig worden deze zomer..
Lees ook:November maar nog steeds zomer
Lees ook:Winters weer in Turkije
Lees ook:Klimaat in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>