Het Beste van Turkije

fotojacquelinenew

Turkije is en blijft een ontzettend populair vakantieland. Jaarlijks vliegen een miljoen Nederlanders naar Turkije. Wat maakt het land zo aantrekkelijk? Is het de zee, het heerlijke klimaat, de natuur of het lekkere eten? In deze rubriek laat ik wekelijks een ‘Turkije-fan’ aan het woord. Deze week vertelt Jacqueline van Munster (53), consulent kunstuitleen tentoonstellingen, over haar favoriete Turkije.

* Hoeveel keer ben je in Turkije geweest? Heel vaak, ik denk wel zo’n  20 keer.

* Wat is je favoriete Turkse plaats of stad? Dat is Istanbul, vanwege de zeer vriendelijke mensen, de Bosporus, de cultuur, het heerlijke eten, shoppen, de diversiteit aan culturen, het urenlang kunnen wandelen door de vele verschillende wijken.

*Het lekkerste uit de Turkse keuken: Midye, dat zijn mosselen in een schelp met kruidige rijst. Ook houd ik van  mezze, ali nazik en gevulde inktvis. images

*Mijn leukste vakantieherinnering: De zon zien opkomen langs de Bosporus. De 18e verjaardag van mijn dochter met vuurwerk, ballonnen en cadeaus. Met de bus naar het Yoros Castle waarbij iedereen je helpt en meereist om je de weg te wijzen en dan aankomen in Anadolu Kavağı, een dorpje, waar je amper toeristen tegenkomt. Ook denk ik aan de markt in de wijk Fatih, zitten tussen de Turken in een koffiehuis. Iedere dag in Turkije is er één vol met mooie herinneringen.

*Als ik aan Turkije denk, dan: Denk ik: wanneer kan ik weer?!

*In de toekomst zou ik graag nog eens: Rondtrekken door Turkije van noord naar zuid en van oost naar west, gewoon het hele land doorkruisen.

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>