Het Beste van Turkije

TurkijeSIDE200938911[2]Turkije is en blijft een ontzettend populair vakantieland. Jaarlijks vliegen een miljoen Nederlanders naar Turkije. Wat maakt het land zo aantrekkelijk? Is het de zee, het heerlijke klimaat, de natuur of het lekkere eten? In deze rubriek laat ik wekelijks een ‘Turkije-fan’ aan het woord. Deze week vertelt Dirk de Poorter uit de Vlaamse Ardennen in België over zijn favoriete Turkije.

“Ik hou ook van de ontspannen sfeer die in het algemeen heerst in Turkije, je ziet er weinig gejaagdheid en stress. De mensen zijn er overal heel vriendelijk.”

*Hoeveel keer ben je in Turkije geweest? Ik denk ongeveer een keer of 25 tot 30. Ik ben een beetje de tel kwijtgeraakt. We gaan meestal 2 keer per jaar naar Turkije, we bezoeken dan verschillende regio’s, steden en bezienswaardigheden.

*Wat is je favoriete Turkse plaats of stad: Dat is Antalya. Antalya is de toegangspoort tot de Turkse Riviëra, vandaar vertrekken duizenden toeristen naar hun hotels in de regio, de streek van Antalya biedt ook veel bezienswaardigheden en antieke steden. Ook de watervallen in de regio zijn een must voor elke toerist. Je vind er ook de mooiste 5 sterren hotels van Turkije. En de stranden zijn er pareltjes zoals het Lara strand. Antalya is ook een mooie en moderne stad geworden. Ik heb Turkije in de loop van twintig jaar zien evolueren naar een moderne en mooie samenleving. Ik snap niet goed waarom ze bij de EU willen komen, ze kunnen alles zelf en veel beter.

*Wat vind je het lekkerste uit de Turkse keuken?
De lokale visgerechten . De Turkse visgerechten in de lokale restaurantjes zijn van een uitstekende kwaliteit. Ook fruit is er in Turkije volop aanwezig en niet te versmaden. Ik koop er ook altijd lekkere Turkse kruiden in grote hoeveelheden, zoals gember, ginseng, kurkuma enz.
2r4sd4k
*Mijn leukste vakantieherinnering:
Ik denk hierbij aan mijn talrijke uitstapjes met een huurauto waarbij we het binnenland introkken bij de lokale bevolking, in de bergen word je vriendelijk door de mensen uitgenodigd in hun huis om er thee te drinken. Sla dit nooit af want dat beschouwen de Turken als een belediging. Ik herinner mij nog een wandeling in Finike toen mijn vrouw in een boom grote rijpe vruchten zag hangen, terwijl wij er naar stonden te kijken kwam een vrouw naar buiten en plukte voor ons een paar van die overheerlijke vruchten die later ‘Sharon’ bleken te heten, overheerlijke zoete en sappige vruchten.
download
*Turkije is een fijn (vakantie)land omdat:
Het klimaat er heerlijk is, vorig jaar waren we op 26 oktober naar Turkije vertrokken en we hadden daar de hele week temperaturen van rond de 28 graden, terwijl het in de ‘lage landen’ stormde en regende. Wij gaan altijd tijdens de Paasvakantie en de Herfstvakantie. Turkije heeft vele troeven, zijn mooie hotels, stranden en vakantiesteden. Ook de museums zijn het bekijken waard, het archeologisch museum van Antalya is een topper. De natuur in Turkije is van een heel hoge orde, ik denk hierbij aan het natuurreservaat van de Köprülü canyon in Beşkonak.
 

 

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Hotelgasten in Turkse Belek meest tevreden
Lees ook:Miss Nederland Deniz Akkoyun over haar Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Winkelen in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>