Miss Nederland Deniz Akkoyun over haar Turkije

Deniz Akkoyun (29) werd geboren in Amersfoort  en werd in 2008 verkozen tot Miss Nederland. Na het gymnasium studeerde ze Rechtsgeleerdheid in Amsterdam, tijdens haar studie kwam ze een jaar in Istanbul studeren. Ook kennen we haar van haar rol in de film Gangster Boys en als de persoonlijk assistente van Jort Kelder.

Hoe was het om in Turkije te studeren?

Ik ben tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid als uitwisselingsstudent naar Istanbul gekomen. Zodoende heb ik daar een jaar gestudeerd aan de Galatasaray en Bilgi University. Het was ontzettend leuk om in Istanbul te studeren. De stad bruist en zo ook het studentenleven. Er valt heel veel te doen en de studenten waren erg gezellig. Het leven is er erg spontaan. Je weet daarom (in positieve zin) nooit wat je te wachten staat. Tijdens mijn colleges had ik wel moeite met de Turkse juridische taal, omdat ik nog nooit Turkse les had gehad. In het begin begreep ik er niks van, maar aan het eind was ik de juridische taal wel goed machtig. Ik denk nog altijd met een heel goed gevoel terug aan mijn studietijd in Istanbul.

Waarom is Istanbul zo bijzonder?

Het is echt een wereldstad. Er valt ontzettend veel te doen. Je hoeft je geen seconde te vervelen. Cultuur, lekker eten, mooie uitgaansgelegenheden, de Bosporus etc, het is allemaal geweldig. Het verkeer en de drukte kunnen me soms iets te veel worden. Voor de rest is het top.

Is het ook je favoriete plek in Turkije?

Ik heb meerdere favorieten. Natuurlijk hoort Istanbul in dat rijtje thuis en daarnaast ook Kuşadası en Çeşme. De westkust is de perfecte plek om tot rust te komen en om te genieten.

Als ik aan Turkije denk, dan:

Denk ik aan heel veel dingen. Een paar daarvan zijn de leuke restaurants, het lekkere eten, de leuke winkels en het strand.

Waar komen jouw ouders vandaan? Ken je hun geboorteplaats?

Mijn ouders komen uit de westkust van Turkije. Ze komen beiden uit de stad Söke in de provincie Aydin. Ik kom er sinds ik me kan heugen iedere zomer.

Zou je permanent in Istanbul kunnen wonen?

Het wonen daar was een hele ervaring, een groot avontuur. Het leven in een metropool is heel anders. Het was erg leuk, maar op zijn tijd ook lastig. De Turkse werkmentaliteit verschilt namelijk heel erg van de Nederlandse mentaliteit.

Wat zijn je toekomstplannen?

In de toekomst wil ik verder in de advocatuur en intussen wil ik ook doorgaan met het ontwikkelen van tv-formats.

(Tosca de Jong)

Zin om net als Deniz op vakantie te gaan naar de mooie badplaats Çeşme?

Lees ook:Interview met Turks Nederlandse dj Ummet Ozcan
Lees ook:HBO-Rechten studente vindt leven in Turkije veel aangenamer
Lees ook:Verjaardag in Turkije (oeps..vergeten)
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>