Het Beste van Turkije

Turkije is en blijft een ontzettend populair vakantieland. Jaarlijks vliegen een miljoen Nederlanders naar Turkije. Wat maakt het land zo aantrekkelijk? Is het de zee, het heerlijke klimaat, de natuur of het lekkere eten? In deze rubriek laat ik wekelijks een ‘Turkije-fan’ aan het woord.

HansHans Luiten (48), eigenaar van de Geschiedenis Akademie trapt af…

Aantal keer in Turkije geweest: ongeveer 18 keer?

Mijn favoriete Turkse plaats of stad (en waarom?): Iznik (gelegen tussen Izmit en Bursa), omdat het prachtig aan een meer gelegen ligt, het een rustig stadje is, je er oude Romeinse muren vindt en het is de plek waar vroeger het mooiste Turkse aardewerk werd geproduceerd. Met een uur varen vanaf Istanbul ben je er al bijna.

Het lekkerste uit de Turkse keuken: Mercimek Corbasi

Mijn leukste vakantieherinnering: Ontvangst door boeren in een dorp in Oost-Turkije die ons op natuurlijke gom trakteerden.

Turkije is een fijn (vakantie)land vanwege: het heerlijke eten , de trotse mensen, ontelbare lagen geschiedenis in de grond en een hele dynamische politieke ontwikkeling (hopelijk richting democratisering).

In de toekomst zou ik graag nog eens: een groep rondleiden door het prachtige Istanbul met een uitstapje naar Iznik!

 

 

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Turken ‘eten’ geen soep
Lees ook:Het Beste van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>