Turken ‘eten’ geen soep

In Turkije is soep een belangrijk onderdeel van het avondeten. Bij de meeste families staat dan ook dagelijks een pan soep op het vuur. Ook wordt soep op andere momenten van de dag ‘gedronken’, zoals ‘s ochtends. ‘Gedronken’; want als je het Turks vertaald in het Nederlands eten Turksen geen soep maar drinken ze het.

Soep wordt vaak gedronken als voorgerecht. In lokale restaurantjes is er altijd keus uit een aantal soepen. Een Turkse soep is vaak wat minder gevuld dan bijvoorbeeld een Nederlandse kippen of erwtensoep. Een bekende en vooral lekkere Turkse soep is de mercimek çorbası oftewel linzensoep. Wil je deze soep zelf maken? Kijk dan naar volgend recept:

http://www.turksekok.nl/18/mercimek-corbasi

Lees ook:Turkse Paça soep: de kop en de pootjes van een schaap
Lees ook:Altijd lekker: Turkse linzensoep recept
Lees ook:Anatolische soep met yoghurt
Lees ook:Ken je keuken..
Lees ook:Turkije is de grootste theedrinkende natie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turken ‘eten’ geen soep

  1. yesmin

    nou ik ben yesmin ik ben Turks me vader moeder ook en ik ben de kampioen geweest in Turkije met bakken ik kan al het eten maken van Turkije en Nederland

      /   Reply  / 
  2. Tosca de Jong Auteur

    Hoi Yesmin, heb je een paar lekkere recepten die je zou willen delen op deze blog? Groetjes Tosca

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>