Het Beste van Turkije

????????????????????????Turkije is en blijft een ontzettend populair vakantieland. Jaarlijks vliegen een miljoen Nederlanders naar Turkije. Wat maakt het land zo aantrekkelijk? Is het de zee, het heerlijke klimaat, de natuur of het lekkere eten? In deze rubriek laat ik wekelijks een ‘Turkije-fan’ aan het woord. Deze week vertelt Maria van der Klooster uit Spijkenisse over haar favoriete Turkije.

* Hoe vaak ben je in Turkije gweest? Ik denk een keertje of 20, ben de tel kwijt.

* Waar zou je nog wel eens naar toe zou willen? Ik wil zeker nog een keer naar Kas, de Noordkust en het gebied ten oosten van Istanbul.

* Wat maakt Turkije een fijn land? Wat mij in Turkije aantrekt is de enorme afwisseling. Ik verveel mij snel op vakantie. Turkije biedt cultuur, mooie stranden, schone zeeën en veel shopmogelijkheden. En ik hou van de Turkse keuken. Veel groentegerechten, groenten die veelal onbespoten zijn. Fruit en groente ruiken daar nog echt lekker. En ik hou van de historie en de oudheidkundige bezienswaardigheden.

????????????????????????* Heb je een favoriete bestemming? Ik kom vaak in Kuşadası. Het is niet eens zo’n aantrekkelijke plaats, ik ben er gewoon blijven plakken. Maar ook in Kuşadası is veel afwisseling. Je kunt er nog rustige plekjes vinden en veel toeristische plekken ontlopen. Milipark is daar zo’n voorbeeld van. De meeste mensen beseffen niet dat er op korte afstand een rijke en ongerepte natuur aanwezig is.

* Wat is je mooiste vakantieherinnering? Dat is een moeilijke vraag. Ik ben afgelopen januari in Istanbul geweest, mijn ogen kwamen tijd te kort, wat een groot visueel festival en wat een rijke historie! Maar ik verheug mij nu al weer op de mooie stranden rond Kuşadası, het kuuroord dat ik bezoek, de contacten met de plaatselijke bevolking. Turkije is voor mij een warm bad waar ik mij graag in onder dompel.

Wil jij ook over jouw ideale vakantie(s) in Turkije vertellen? Stuur een mailtje naar: [email protected]

Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>