Interview met Turks Nederlandse dj Ummet Ozcan

De Nederlands Turkse dj Ummet Ozcan(32) staat op nr 31 van de nieuwe DJ Mag top 100. Vorig jaar stond hij nog helemaal onderaan de lijst (nr 99). Tijd om deze dj eens wat vragen te stellen over zijn beroep, fans, en zijn Turkse roots. 

-Waar komen je ouders/familie vandaan?

“Mijn ouders en familie komen uit Erzurum (dat is in het oosten van Turkije). Maar we wonen al bijna 50 jaar in Nederland.”

 -Ben je vaak in Turkije?

“Ik kom er regelmatig, een deel van mijn familie woont ook in Istanbul. Begin van dit jaar heb ik gedraaid in de Maslak Arena, in Istanbul. Het was een geweldig evenement en erg gezellig omdat mijn familie er ook bij was!”

-Wat is je favoriete plaats/stad in Turkije?

“Ik moet toch gaan voor Istanbul. De stad ligt prachtig aan de Bosporus en heeft letterlijk echt alles wat een metropool zou moeten hebben.”

 -Heb je een favoriete club in Turkije?

“Galatasaray, haha…een echte favoriete club heb ik niet. Het zou misschien club Indigo kunnen worden. Daar hoor ik hele goede berichten over, maar ik ben er nog niet geweest.”

 -Wat vind je van het uitgaansleven in Istanbul?

“Istanbul heeft heel veel te bieden, ook voor internationale clubbers. De scenery is geweldig en divers, dus een bezoekje aan Istanbul by night is erg cool.”

 -Waarom zijn er zo weinig internationaal bekende Turkse dj’s?

“De Turkse dance scene maakt momenteel een enorme inhaalslag. Ik ben er van overtuigd dat er in de toekomst veel goede DJ’s uit Turkije zullen komen.”

 -Waar wonen jouw fans? Hoe is het contact met hen?

“Omdat ik veel reis en vanwege mijn internationale releases heb ik fans over de hele wereld.Contact verloopt meestal via social media, maar ze komen ook naar mijn shows.”

 -Wanneer is je eerstvolgende optreden in Istanbul?

“Die aankondiging doen we binnenkort ”

(Interview: Tosca de Jong)

Lees ook:Miss Nederland Deniz Akkoyun over haar Turkije
Lees ook:Shock onder fans: Galatasaray trainer Fatih Terim ontslagen
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:Fenerbahçe verliest eerste wedstrijd van Konyaspor
Lees ook:“Bestuur Galatasaray wilde Fatih Terim al langer uit de weg ruimen”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>