Shock onder fans: Galatasaray trainer Fatih Terim ontslagen

200320131521493020320

 

 

 

 

 

 

 

 

Een grote shock voor de supporters van Galatasaray, hun geliefde trainer Fatih Terim is ontslagen door het bestuur van de Turkse voetbalclub. De trainer zou een 2-jarig contract bij de club geweigerd hebben en daarom zijn ontslagen. Fans zijn totaal verbaasd over het ontslag. Op Twitter en andere media doen nu al de wildste geruchten rond over de nieuwe opvolger van Terim.

Contract afgewezen

Het is tot nu toe nog wat onduidelijk waarom Terim ontslagen is. De tegenvallende seizoensstart van Galatasaray wordt onder andere genoemd. De club verloor vorige week met 6-1 van Real Madrid in eigen huis in Istanbul. Şükrü Ergün, de persvoorlichter van Galatasaray, heeft laten weten dat Terim een tweejarig contract bij de club heeft afgewezen en dat daarom het bestuur ervoor gekozen heeft om hem te ontslaan.

Hulp uit Nederland?

Op dit moment wordt Dick Advocaat genoemd als mogelijke nieuwe trainer voor de Turkse club. Hij zal al telefonisch contact hebben gehad met Istanbul. Ook wordt Galatasaray-speler Didier Drogba genoemd, maar dat lijkt de fans vrij sterk. Want hoe zou hij het trainen en spelen kunnen combineren?

Ersel Bakım, voorzitter van suppor­tersvereniging ultrAslan Nederland, is net als velen geshockt door het nieuws. “Ik kan het niet accepteren dat iemand als Terim op zo’n wijze wordt weggestuurd. Ik sta volledig achter Terim,” liet hij aan deze blog weten.

Fatih Terim blijft overigens wel nog bondscoach van het nationale Turkse elftal.

Turks Engels

De Turkse trainer staat bekend om zijn bevlogenheid en successen bij de club. Ook is het een hele grappige man. Met name zijn kennis van de Engelse taal heeft hem bijzonder populair gemaakt. Hier zijn beroemde Engelse uitspraken:

 

 

 

 

Lees ook:“Bestuur Galatasaray wilde Fatih Terim al langer uit de weg ruimen”
Lees ook:Roberto Mancini nieuwe trainer Galatasaray
Lees ook:Gaat Wesley nou wel of niet naar Galatasaray?!
Lees ook:Galatasaray wint van Manchester
Lees ook:Turken azen op Hiddink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>