Erdoğan de grootste, maar uitslag Ankara nog onzeker

Premier Erdoğan had gisteren misschien wel de avond van zijn leven. Zijn AK-partij behaalde landelijk ongeveer 45 procent van de stemmen, terwijl de grootste oppositiepartij CHP slechts zo’n 28 procent van stemmen binnen haalde.

De lokale verkiezingen die gisteren in Turkije plaatsvonden waren lokale verkiezingen, maar het is eerder een peiling hoe Erdoğan en zijn partij ervoor staat. Het blijkt nog steeds dat – ondanks alle schandalen, censuur, geen vrijheid van meningsuiting, politiegeweld tegen burgers en ga zo maar door - Erdoğan een ontzettend grote groep aanhangers heeft. Meer dan ooit te voren, want bij de vorige lokale verkiezingen in 2009, kreeg de AK-partij nog 39 procent van de stemmen.

Erdoğan vierde ‘zijn feestje’ gisteravond in Ankara. Het is alleen nog helemaal niet zeker of de AK-partij ook daadwerkelijk de grootste is geworden in de hoofdstad. De CHP en de AK-partij liggen daar te dicht bij elkaar. De officiële uitslag wordt later bekend gemaakt.

Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen
Lees ook:Heel Turkije naar de stembus
Lees ook:Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD
Lees ook:Centrumrechtse partijen Turkije fuseren tegen regerende partij
Lees ook:Hoogopgeleide allochtonen stemmen D66

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>