Turkije zegt Egypte graag sterker uit de crisis te zien komen

De minister van Buitenlandse Zaken van Turkije, Ahmet Davutoğlu, benadrukte het belang van de goede banden met Egypte. Hij zei dat Turkije goede hoop had dat Egypte sterker uit de huidige crisis zou komen.

Davutoğlu’s opmerkingen kwamen een dag nadat de Egyptische president Hosni Mubarak eens te meer oproepen van demonstranten trotseerde om af te treden en aankondigde dat hij sommige van zijn bevoegdheden overdroeg aan vice president Omar Suleiman. Premier Recep Tayyip Erdoğan heeft de afgelopen dagen meerdere malen gezegd dat Mubarak de oproepen van demonstranten in acht moest nemen.

Tijdens een bezoek in Batumi, Georgia, benadrukte Davutoğlu Egypte’s sleutelrol als “zeer goede vriend in het Midden-Oosten en als een van de ruggengraten van stabiliteit in de regio”. Hij zei: “Het is zeer belangrijk, niet alleen voor Egypte, maar voor de hele regio dat er een normalisatieproces plaatsvindt, naast een overgang die rekening houdt met de eisen van mensen”.

Davutoğlu zei ook dat spanning in Egypte een bron van serieuze zorg was voor Turkije, toevoegend dat hij en VS staatssecretaris Hillary Clinton de situatie in Egypte nogmaals hadden bekeken tijdens een telefonische conversatie eerder deze week.
“We geloven dat Egypte er sterker uitkomt. Maar voordat dit gebeurt, zullen de rechtmatige eisen van mensen serieus in overweging genomen moeten worden en een actieplan voor de overgang, die mensen tevreden stelt, moet naar voren worden gebracht”, zei Davutoğlu.

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:Turkse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Koerdistan
Lees ook:Dode Turkije bij demonstratie Öcalan
Lees ook:Turken zonder visum op vakantie naar Nederland?!
Lees ook:‘Als Iran kernwapens krijgt, zal Turkije volgen’
Lees ook:Turkije pleit voor een vredig offerfeest in Syrië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>