Turkse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Koerdistan

Ahmet DavutoğluAhmet Davutoğlu, de minister van Buitenlandse Zaken van Turkije, zal op vrijdag 30 oktober 2009 zijn eerste bezoek brengen aan Zuid-Koerdistan.

Begin deze week werd al door verschillende bronnen, zowel Koerdische als Turkse, bevestigd dat een dergelijk bezoek op een nog onbekende datum zou plaatsvinden. Het bezoek van Davutoğlu, aankomende vrijdag, zal het eerste bezoek van een Turkse minister zijn aan de zuidelijke (autonome) regio van Koerdistan.

Een bijeenkomst tussen Davutoğlu en de president van Zuid-Koerdistan, Masoud Barzani, staat gepland. Verwacht wordt dat gesproken zal worden over de PKK en de vrededelegaties die zich onlangs hebben gemeldt bij de Turkse grens. Ook meldt Pukmedia dat gesproken zal worden over een eventueel Turks consulaat dat in Hawler geopend moet worden.

Bron: Azady.nl

Lees ook:Turkije vraagt Obama meer steun tegen PKK
Lees ook:Turkije zegt Egypte graag sterker uit de crisis te zien komen
Lees ook:Paus Franciscus volgend jaar naar Turkije
Lees ook:Paus Franciscus ontmoet Erdoğan vandaag in zijn miljoenen paleis in Ankara
Lees ook:Minister Hennis (defensie) op bezoek in Turkije

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Turkse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Koerdistan

  1. Jan

    Vreemd, een president bezoeken van een land dat niet bestaat. ^^

      /   Reply  / 
    1. Cenk

      Wie zegt (op sommige Koerden na) dat het een land is? Het is een federaal regio. Als de minister een ontmoeting heeft met Arnold Schwarzenegger, betekent dat toch niet dat Californië een aparte land is?

      Azady.nl schrijft altijd met een pro-Koerdische POV. De minister heeft trouwens ook andere regionale leiders van Irak ontmoet, bijvoorbeeld de soennitische leider.

        /   Reply  / 
  2. samsung

    ja zie je het al voor je zuid koerdistan het noorden van irak waar voornamelijk irakezen en turkmenen wonen.
    nederland gunt het turkije echt niet om onafhankelijk te worden waardoor ze het woord koerdistan sterker gaan gebruiken. Het zogenaamde zuid koerdistan dat in het fantasie ligt is dus voor al het duidelijkheid het noorden van irak maakt niet uit alles heeft zijn tijd we letten niet op de pionnen maar wie die pionnen laat spelen alles komt goed

      /   Reply  / 
  3. harry

    tja wij hollanders houden van propaganda maken..en tja wij eens geholpen door de turken tegen de spanjaarde gunnen turken niets. we zijn scheinheiligen :D ahaah leuk he :D maar of we er iets mee opschieten is een ander verhaaal :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>