Turkije vraagt Obama meer steun tegen PKK

Barack-ObamaDe President van Turkije, Abdullah Gül, laat weten Barack Obama om meer steun in zijn strijd tegen de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) te vragen.

Tijdens de VN-top over millenniumdoelen van de Verenigde Naties (VN) heeft Gül Obama, de president van de Verenigde Staten (VS), een kwartier tot twintig minuten lang onder vier ogen gesproken. Gül liet na afloop weten dat de onderwerpen die in het gesprek aan bod kwamen de PKK, Irak en het Midden-Oosten betreffen. Over de steun die Turkije van de VS krijgt in haar strijd tegen de PKK heeft Gül laten weten deze tegen over Obama als ‘onvoldoende’ te hebben beoordeeld. “omdat de PKK niet alleen een grote dreiging voor Turkije is, maar ook voor Irak”.

Gül voegde hieraan toe dat hij Obama tevens duidelijk heeft gemaakt dat hij ook met Masoud Barzani, de president van de Koerdistan Regio, over hetzelfde probleem heeft gesproken en dat Barzani er hetzelfde over denkt. “Ik heb Obama laten weten dat er over het PKK-probleem niet te makkelijk nagedacht moet worden. Zij reactie hierop was dat hij goed begreep wat ik bedoelde. Hij beloofde mij dat zij de kwestie uiterst serieus nemen”, aldus Gül.

Ten slotte liet Gül weten dat nu de VS terug trekt uit Irak, het voor de toekomst van dat land van allergrootste belang is dat er een regering zal komen die het gehele volk vertegenwoordigd en dat door iedereen geaccepteerd en erkend wordt.

Bron: Azady.nl

Lees ook:Turkse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Koerdistan
Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Vrouwenhandel in Koerdische steden
Lees ook:Obama waarschuwt Turkije over wapendeal
Lees ook:Obama ontmoet Erdoğan in Washington dinsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>