Vrouwenhandel in Koerdische steden

Een Amerikaans rapport heeft vastgesteld dat in veel steden van het zuiden van Koerdistan (Irak) sprake is van vrouwenhandel.

De vrouwen, die vooral uit Indonesië komen, vluchten naar Koerdistan om te ontsnappen aan hun slechte financiële situatie. Ze belanden dan meestal bij rijke Koerdische gezinnen die hen enige tijd onderdak en geld bieden tegen verrichting van huishoudelijke werkzaamheden.

Daarna worden zij doorverkocht tegen meestal een hogere prijs. In sommige gevallen worden deze vrouwen ook seksueel misbruikt. Hier meldt het rapport niets over, wel wordt bevestigd dat er netwerken bestaan die vrouwen vanuit Indonesië naar Koerdistan sturen.

Koerdistan is een streek die is gelegen in het noordoosten van het Midden-Oosten. Sinds 1918 is het ‘land van de Koerden’ verdeeld over Turkije, Iran, Syrië, Armenië en Irak. De precieze grenzen zijn niet duidelijk. De Iraakse Koerdische Autonome Regio is het enige deel dat officiële erkenning geniet.

Lees ook:Turkije voert nieuwe luchtaanvallen uit in Irak
Lees ook:Turkije laat groep PKK’ ers vrij
Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Turkije vraagt Obama meer steun tegen PKK
Lees ook:Ook voetbal verbetert relatie Turkije met Koerden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>