‘Als Iran kernwapens krijgt, zal Turkije volgen’

Benjamin NetanyahuWanneer Iran kernwapens krijgt, is dit een grote bedreiging voor de wereldvrede. Dit zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu tijdens een bijeenkomst in Rusland.

“Als Iran kernwapens in haar bezit krijgt zal dit het begin zijn van een nucleaire bewapeningswedloop in het Midden-Oosten, waarbij een aantal landen, inclusief Turkije, Saoudi-Arabië en Egypte, zullen streven naar het verkrijgen van nucleaire wapens”, sprak de Israëlische premier tegen zijn Griekse tegenpartij tijdens een bijeenkomst in Rusland.

Na zijn ontmoeting met de Russische president Dmitry Medvedev, sprak premier Benjamin Netanyahu afgelopen maandag in een restaurant in Moskou onverwacht de Griekse premier George Papandreou aan. Hij greep zijn kans om het werkelijke doel van zijn bezoek te verwezenlijken: waarschuwen voor de bedreiging van Iraanse kernwapens.

Netanyahu benadrukte tijdens de bijeenkomst de “aanwezige chemische industrie”, volgens Israëlische verslaggevers. Hij zei dat een nucleaire regio uiteindelijk zou leiden tot nuclearisatie van Turkije, in een duidelijke poging de Grieken te porren tot actie ten behoeve van de Iraanse kwestie. Netanyahu heeft tijdens zijn bezoek herhaaldelijk gezegd dat een van de doelen van zijn bezoek aan Moskou was, de wereld aan te zetten tot sancties tegen Iran.

Internationale gemeenschap moet ingrijpen bij crisis’

Gedurende hun ontmoeting spraken de twee ook over economische kwesties,  waarover Papandreou vanaf het begin af aan al wilde spreken met Netanyahu. Volgens nabije bronnen van premier Papandreou, wiens land zich momenteel in een diepe economische crisis bevindt, wil hij zich optrekken aan Netanyahu’s ervaring als Minister van Financiën, toen hij Israël uit een recessie trok in het begin van het laatste decennium, en als premier tijdens het laatste jaar van de mondiale financiële crisis.

“Wanneer er sprake is van crisis”, sprak Netanyahu tot zijn Griekse tegenpartij, “of het nu economisch of nucleair is, moet de internationale gemeenschap tussenbeide komen”.

Bron: The Jerusalem Post

Lees ook:Erdogan: ‘Israël is grootste bedreiging vrede regio’
Lees ook:Turkse premier: ‘Iran is onze vriend’
Lees ook:Beraad met Iran vindt plaats in Turkije
Lees ook:Erdogan vecht sancties tegen Iran aan
Lees ook:Israëlische minister brengt bezoek aan Turkije

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Als Iran kernwapens krijgt, zal Turkije volgen’

  1. Cenk

    Turkije heeft al kernwapens. Kernwapens van NAVO om precies te zijn.

      /   Reply  / 
  2. Slade

    Hij is een ware afspiegeling van de Verenigde Staten zelf. Andere beschuldigen voor het bezit van kernwapens terwijl ze het zelf allang hebben. Sorry meneer Netanyahu, maar als jij wilt dat de rest geen kernwapens krijgt zorg je er maar voor dat je die van jou eerst vernietigd. Niemand verdient in het Midden-Oosten een bevoorrechte positie.

    PS: Cenk heeft op dat punt wel gelijk. Turkije heeft al kernwapens alleen zal deze niet gebruiken. Zo denk ik ook niet dat Iran, mocht die ooit kernwapens krijgen, ooit zijn wapens zal gebruiken…

      /   Reply  / 
  3. Hakan

    Met “wereldvrede” bedoelt deze Zionist natuurlijk het recht van Israel en machtige westerse staten om andere volkeren te domineren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>