Turkije en Armenië verbeteren relatie

Grens Turkije - ArmeniëOp 10 oktober zullen Turkije en Armenië een akkoord ondertekenen om diplomatieke betrekkingen met elkaar aan te knopen.

“Voorzien is dat het akkoord op 10 oktober in Zürich wordt ondertekend’, zei de ambtenaar die het nieuws bekend maakte, maar verder anoniem wilde blijven. De handtekeningen komen van de twee ministers van Buitenlandse Zaken. Over de inhoud is al overeenstemming. Beide landen stonden lang vijandig ten opzichte van elkaar vanwege een gemeenschappelijk bloedig verleden.

Vorige maand maakten de landen bekend twee protocollen te zijn overeengekomen. Die voorzien enerzijds in het aanknopen van diplomatieke betrekkingen en de heropening van de gemeenschappelijke grens, en anderzijds in het opstellen van een kalender voor een serie maatregelen ter verbetering van de betrekkingen. Om van kracht te worden, dienen de beide parlementen de protocollen te ratificeren. Dit is nog niet het geval.

Bron: De Standaard

Lees ook:Armenië en Turkije bereiken akkoord
Lees ook:Turkije en Armenië verzoenen zich eindelijk
Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Azerbeidzjan woedend over akkoord Turkije-Armenië
Lees ook:Geen verbetering in relatie tussen Turkije en Armenië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>