Armenië en Turkije bereiken akkoord

Armenië en Turkije hebben een akkoord bereikt om over zes weken aan hun respectieve parlementen documenten voor te leggen over het aanknopen van bilaterale diplomatieke betrekkingen.

Armenië en Turkije zijn overeengekomen “intern politiek overleg” op te starten over twee protocollen, het ene over het aanknopen van diplomatieke betrekkingen en het andere over de uitbouw van de bilaterale banden. Het politieke overleg zal over zes weken afgerond zijn. Daarna zullen de twee protocollen ondertekend en voor ratificatie aan de respectieve parlementen voorgelegd worden.

Wegens onenigheid over de massamoorden op Armeniërs tussen 1915 en 1917 tijdens het Ottomaanse Rijk onderhoudt Ankara geen diplomatieke relaties met Jerevan sinds de onafhankelijkheid van Armenië in 1991. Bovendien sloot Turkije zijn grens met Armenië in 1993 als steun aan Azerbeidzjan. Kijk voor meer achtergrondinformatie over de Armeense genocide op Wikipedia.org.nl.

Bron: De Morgen

Lees ook:Turkije en Armenië verbeteren relatie
Lees ook:Turkije en Armenië verzoenen zich eindelijk
Lees ook:Turkije boos op Zweden om Armeense kwestie
Lees ook:VS mag vervolging Armeniërs geen genocide noemen
Lees ook:Rijden in Renault verboden!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Armenië en Turkije bereiken akkoord

 1. Tony

  Er wordt enkel gesproken over de zogenaamde genocide op de Armeniers.. Hoe zit het dan met de genocide van de Armeniers op de Azerbaycanen en NU nog in Karabag… Ik heb beelden gezien van de Turken die in 1915 de zogenaamde genocide hebben meegemaakt.. Zij vertellen hele andere dingen dan wat de Armeniers menen.. Als er iets is gebeurt is het dan wel een volksoorlog en echt geen genocide. En nu nog leven er duizenden Armeniers in Turkije en worden altijd door de staat als echte burgers gezien..

    /   Reply  / 
 2. kemal

  schande dat de grens weer open is, achter de rug vriendjes politiek, draaid niet meer om eerlijkheid en rechtvaardigheid, wat er in karabach gebeurd is door de armeense leger + russiche leger uitmoorden van onschuldige levens telt dus niet meer. schande dit!

    /   Reply  / 
  1. Cenk

   euhh… De grenzen zijn niet open. Waar heb jij het over? Wie zegt dat het parlement zal goedkeuren?

     /   Reply  / 
   1. kemal

    klopt, ze hebben al aan geven dat de grens pas open gaat als armeense leger zich terug trekt,
    zo hoort het ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>